Šokantna ispovijest supruge Seada Palića koji je umro od korone na KCUS-u

Želim pozvati obitelji žrtava, koje su umrle na respiratorima, da mi se pridruže i podignu optužnicu protiv Kliničkog centra, rekla je Mirela

Mirela Palić, supruga Seada Palića, koji je nedavno preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), od koronavirusa i koji je bio priključen na respirator, oglasila se na društvenoj mreži TikTok.

Šokantnu ispovijest objavila je u više video snimaka koje možete pogledati OVDJE.

Ja sam, malo je reći ljuta, bijesna sam, ja vrijem. Sva sreća je da ja ne naletim na „sultaniju“, sva sreća da ne naletim na doktora, koji mi je bahato rekao da je muž bio u kritičnom stanju. Sva sreća da ne nalatim na Fikreta iz Malina itd., jer ja bi vjerovatno završila u zatvoru. Ovdje imam imail u koje je odbijena obdukcija za muža – kaže očajna Mirela.

Preduzeti će i konkretne korake

Želim pozvati obitelji žrtava, koje su umrle na respiratorima, da mi se pridruže, da podignu optužnicu protiv Kliničkog centra, tj. Nemara, liječenja pacijenata na potpuno pogrešan način i protiv države BiH, ali i onih koji nisu osigurali cjepivo na vrijeme – rekla je Mirela.

Imala je i nekoliko pitanja za nadležne institucije.

-Prema kojem zakonu imaju pravo zabraniti pacijentima da imaju telefone, prema kojem zakonu sprječavaju obitelji da posjećuju vlastite, prema kojem zakonu sprečavaju novinare da ulaze u odjele, posebno respiratore, kako bi vidjeli što se događa , intervjuirati pacijente – kaže Sarajka i nastavlja:

-Moj je muž molio da ga puste da izađe, oni nisu htjeli… Kakav pokolj se gore dešava, mi ne znamo, jer nećemo da se probudimo, da se trznemo. Ni dan, danas, nismo ništa dobili od dokumentacije. Bez obdukcije, koja jedina može da objasni kako se to desilo… Navodno je došlo do tromboze, ali zašto – pita se Mirela.

Kako kaže, zahtjev za obdukciju su poslali dan nakon što je preminuo suprug, ali nisu dobili ništa, kao ni dostavu kartona.

Nisam medicinski radnik, nemam obrazovanje u tom sektoru, to sam pokušao saznati u posljednja dva tjedna. Čovjek je mlad, puno krivim KCUS, mogli bi nekoga prijaviti u kakvom su stanju naše obitelji. Moj suprug možda dobije ovaj lijek i bude živ – kaže, između ostalog, Mirela za Dnevni Avaz.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.