Ženska inteligencija je često najveći neprijatelj muškom egu – Plaše li se muškarci pametnih žena

Brojna istraživanja su provedena na temu da li muškarci zaista žele jake i inteligentne žene pored sebe.

Mnoga od njih su pokazala da muškarci često lažu kada kažu da žele da imaju pametnu ljepšu polovinu pored sebe. Oni su često na početku impresionirani njenim izgledom, ali vrlo mali broj muškaraca je rekao da želi biti u vezi sa inteligentnom ženom.

U istraživanju provedenom na sveučilištima u Kaliforniji i Teksasu, istraživači su muškarce pitali bi li bili u vezi sa ženom koja je inteligentnija od njih. Gotovo 90% muškaraca reklo je da im ne bi smetalo biti u vezi sa ženom koja je pametnija od njih.

Međutim, kad su im otkrili njezin IQ, ta ih žena više nije zanimala kao na početku. Priznali su da će i dalje odabrati ženu koja je manje inteligentna. Istraživači su došli do zaključka da iako muškarci tvrde da žele snažne i pametne žene, često lažu.

Otkrili su i razloge zašto se to događa. Prvi razlog je taj što muškarce privlače žene za koje misle da su inteligentnije i uspješnije od njih, ali samo ako su fizički i emocionalno distancirane od njih. Kad su u njihovoj neposrednoj blizini, prestaju im biti privlačni i radije biraju manje inteligentne žene, piše INFO PULT.

Drugi razlog je taj što kada je muškarac fizički blizak sa ženom koja je inteligentnija od njega, to može biti velika prijetnja za njegov ego i umanjuje njegov osjećaj muškosti. Čini se da je ženska inteligencija veliki neprijatelj muškom egu. Inteligentne žene zapravo nisu problem za sve muškarce.

Ima i onih koji se dive pametnim ženama i koji će rado pored sebe imati pametnu i uspješnu ženu. Ako ste pametna žena to ne znači da treba da se zaglupljujemo samo zato što se neki muškarci možda plaše pametnih žena. Neki će biti sretni da vas imaju pored sebe.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.