Gruđanke izborile sedmu uzastopnu završnicu KUP-a BiH

Pobjedom protiv ŽRK Mira iz Prijedora rukometašice Gruda plasirale su se u sedmu uzastopnu završnicu KUP-a BiH. Gruđanke su u prvoj utakmici slavile rezultatom 34:26, a u drugoj uzvratnoj utakmici 40:19.

Već godinama četvrtzavršnice KUP-a BiH kao da su rezervirane za utakmice između HRK Grude i ŽRK Mira Prijedor. I ove godine ždrijeb se ponovio kao i nekoliko prethodnih sezona. I ovaj put su dva kluba koji godinama gaje dobre i prijateljske odnose, dogovorili da u prvom redu zbog smanjenja troškova, obje utakmice odigraju u Grudama, pišu Grude-online.

U prvoj utakmici koja je odigrana u srijedu u kojoj je formalni domaćin bila ekipa Mire, vidjeli smo utakmicu u kojoj su Gruđanke uglavnom vodile, osim na samom početku kad je Mira povela 2:0 i u jednom trenutku u prvom poluvremenu kad je rezultat izjednačen na 12:12. Ekipa Gruda je u nekoliko navrata u ovoj utakmici odlazila na prednost od 4-6 golova, ali nije uspijevala prelomiti utakmicu zahvaljujući upornosti ekipe Mire, ali i svojim pogreškama. Ipak je na kraju bilo osam golova prednosti koje su garantirale da neće biti neizvjesnosti u uzvratnoj utakmici.

Uzvrat je poslužio trenerima obje ekipe da dadnu puno minutaže igračicama koje manje igraju u prvenstvenim utakmicama. Bilo je lijepih poteza s obje strane i cure su dobro iskoristile ukazanu prigodu za igru.

Ovom dvostrukom pobjedom ekipa HRK Grude je sedmi put uzastopno osigurala sudjelovanje u završnici KUP-a BiH u kojem je u prethodnih šest nastupa tri puta osvojila naslov pobjednika. Dva puta su Gruđanke poražene u finalu, dok su u svom prvom sudjelovanju, 2014. godine poražene u utakmici poluzavršnice u Prijedoru, upravo od današnjeg protivnika, ekipe Mire koja je te godine osvojila KUP BiH kao naslov rukometnih prvakinja BiH.

Našim curama čestitamo na pobjedama, a gošćama na fer i sportskoj igri. Ovaj pakleni tjedan za našu ekipu, u kojem u sedam dana igramo četiri utakmice, završavamo u subotu utakmicom u Grudama protiv ekipe Katarine u okviru 18. kola Premijer lige BiH. Cure sretno! DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Četvrtzavršnica KUP-a BIH za rukometašice, sezona 2020.-2021.
1. utakmica ŽRK Mira Prijedor – HRK Grude 26:34 (12:15)
2. utakmica HRL Grude – ŽRK Mira Prijedor 40:19 (23:11)
Gradska sportska dvorana Bili brig Grude

HRK Grude:
Gabrielle Leese, Milena Vujisić, Nikolina Brnada, Amanda Jelčić 9 (6+3), Nikolina Čutura 10 (6+4), Paula Miloš 2 (0+2), Anja Boban 2 (0+2), Teodora Petković 6 (4+2), Mia Lugonjić 6 (1+5), Leontina Vujić 3 (1+2), Ina Džidić, Karla Lovrić 16 (10+6), Barbara Karačić 2 (0+2), Anđela Boras 6 (1+5), Josipa Zubac, Jovana Ilić 12 (5+7)
Trenerica: Zlata Zubac
Sedmerci: 6(5)
Isključenja: 16 min ( 8+8)

ŽRK Mira
Bogdana Sekulić, Adelisa Dautović 16 (8+8), Sara Bojanić 2 (0+2), Anđela Vukojević 1 (0+1), Duška Tintor 5 (5+0), Jelena Miljuš, Jovana Zečević, Milica Bilbija 3 (2+1), Dragana Mutić 7 (4+3), Jelena Mutić 3 (3+0), Dragana Kremenović 8 (4+4), Marija Gligorević.
Trener: Darko Gligorević
Sedmerci: 7(3)
Isključenja: 4 min (4+0)

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *