SEVERININE FIRME GRCAJU U MINUSIMA! Biznis poznatih estradnjaka: Znate li čime se bavi Thompson?

Hrvatski estradnjaci i pjevači pored glazbe nerijetko se bave privatnim biznisom te kao poduzetnici sasvim solidno kotiraju. Najpoznatiji pjevač-poduzetnik, a odnedavno i političar svakako je dr. Miroslav Škoro, vlasnik ili manjinski investitor u nekoliko tvrtki. S kumom Brankom Žibratom vlasnik je tvrtke MB kvadrat koja se bavi iznajmljivanjem skladišnih prostora.

Poduzetni Škoro

Kod tvrtke MB kvadrat rezultati i nisu najbolji. Prije dvije godine MB kvadrat zabilježio je gubitak od 319.000 kuna na prihod od 597.000 kuna. Škorina je najvažnija tvrtka Campus, čija je direktorica supruga Kim Ann Škoro, a preko koje vodi pjevačku, odnosno estradnu karijeru. Ona posluje stabilno, a prošle je godine, uz promet od 3,47 milijuna kuna, imala zaradu od 685.000 kuna. Udjele ovaj potencijalni zagrebački gradonačelnik ima i u tvrtki IT Omega Softver, a može se pohvaliti i sa tri hektara vinograda iz kojih izlaze Vina Škoro.

Poduzetničkim vodama uspješno pliva i Maja Šuput Tatarinov preko svoje tvrtke Majushka koju je otvorila za prodaju mikrofona, slušalica i slastica. Tvrtka je 2018. godinu završila s minusom od oko 12 tisuća kuna, no u 2019. godini ostvarila je prihog od gotovo milijun kuna.

”Majushka d.o.o. je 2019. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 933. 208,00 kn što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 762.304,00 kn u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 170.904,00 kn.

Poslovni subjekt je tekuće godine poslovao s neto dobiti, dok je prethodne godine poslovao s gubitkom. Majushka d.o.o. je u 2019. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 88.967,00 kn dok je ostvarena neto marža iznosila 9,53%. Poslovni subjekt Majushka d.o.o. u 2019. povećavao je broj zaposlenih, a imao je 1 zaposlenika”, stoji na Poslovnoj Hrvatskoj, piše Dnevno.hr.

Maja Šuput i njen suprug

Pored Maje vlasnik tvrtke je i njen suprug Nenad koji ima i dva jednostavna društva s ograničenom odgovornošću – Costa Consulting i Dođi mami. Maja inače posluje i preko Šuput firme koja ima odlične poslovne rezultate.

Severina Kojić također pliva poduzetničkim vodama, a mediji su svojedobno izvještavali o financijskim problemima tvrtki čija je vlasnica ili suvlasnica, a koje su u 2017. godini nagomilale 1,7 milijuna kuna dugova.

Tvrtka Duk Production čija je Severina osnivačica i osoba ovlaštena za zastupanje u 2019. godini uprihodila je oko 750 tisuća kuna, ali je prema Poslovnoj Hrvatskoj godinu kraju privela s gubitkom od 88. 800 kuna, a spominjalo se i da dobavljačima duguje više od 900 tisuća kuna. Druge tvrtka Glazbeni prohoram uprihodila je 363 tisuće kuna, a godinu završila s gubitkom većim od pola milijuna kuna.

I ova tvrtka dobavljačima je dugovala preko 800 tisuća kuna, a njen osnivač pored Severine jest i Tomislav Petrović, mendžer poznate pjevačice. Dobrodošao u klub treća je tvrtka povezana sa Severinom, a preko ove tvrtke dobila je potporu za isplatu minimalnih plaća što se problematiziralo u javnom prostoru.

Severinin kolega Marko Perković Thompson vlasnik je producentske tvrtke MP-ton, a u Upravi je pored njega i njegova supruga Sandra. Firma je osnovana davne 2006. godine, sjedište joj je u Splitu te uz dva zaposlena solidno posluje pa je tako recimo samo 2018. godine zabilježila prihode veće od milijun kuna.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *