STIŽE NOVA VRSTA BENZINA: Prednosti su velike, no neće ga moći koristiti svi automobili

Protivnici fosilnih goriva najčešće govore o njihovoj štetnosti po okoliš, a to je nešto što bi trebalo zabrinuti i cijelu naftnu industriju.

Tako se  na njemačkim benzinskim stanicama pojavila se nova vrsta ekološkog benzina, piše HAK revija.

Riječ je zapravo o klasičnom benzinu u kojem je zamiješano čak 33 posto ekoloških komponenti. To utječe na smanjenje emisije CO2 za minimalno 20 posto.

O čemu je riječ?

No, što je stvarno nova komponenta u sastavu goriva? To su etanol i drugi spojevi, koji se dobivaju iz posebnog ulja, otpadnog proizvoda proizvodnje papira. Ovo gorivo kreirali su Shell i Bosch.

Za prodaju novog goriva može poslužiti stara infrastruktura na benzinskim stanicama, a mogu ga koristiti svi moderni benzinci koji podržavaju E10 goriva, a to su gotovo svi novi modeli, piše Dnevno.hr.

Visokokvalitetni aditivi u gorivu također dodatno osiguravaju visoku razinu čistoće motora i zaštite od korozije.

Kreće u Njemačkoj

Osim što je klimatski prihvatljiviji, Blue Gasoline ima i prednost posebno visoke stabilnosti prilikom skladištenja, što čini eko gorivo posebno pogodnim za upotrebu u plug-in hibridnim vozilima.

Drugim riječima, gorivo će moći dugo ostati u spremištu, odnosno rezervoaru.

Na početku će se gorivo distribuirati u Boschevom tvorničkom krugu, a potom će biti osigurana opskrba benzinskih stanica u Njemačkoj.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *