Samo hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu(video)

”Danas nemamo željezne moći i sile, ali imamo još ubojitiju silu, silu politike, diplomatskog djelovanja”, rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović na obilježavanju obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog između Mostara i Širokog Brijega.

Čović je, između ostalog, rekao kako u BiH nema jedinstvenih stajališta kakvu BiH želimo i da li je uopće želimo.

”Vjerujem da danas samo Hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu jer obje druge politike, bila ona unitaristi8čka pod plaštem građanstva ili ona druga separatistička, isto govore o nestanku BiH”, rekao je Čović.

Rekao je kako u vrijeme zaustavljanja tenkova nije bilo višestranačja među Hrvatima u BiH, ali da je danas, kada je ono prisutno, potrebno zajedništvo, piše Bljesak.info.

”Moramo imati vrlo jasno opredjeljenje i kad je u pitanju jednakopravnost i konstitutivnost, federalizam bez kojeg ne možemo. Ne smijemo dozvoliti sebi da budemo naivni”, rekao je Čović i naveo kako, da da nije bilo Hrvata u BiH, danas ne bi imali hrvatsku kakvu imamo.

Ratni predsjednik Skupštine općine Široki Brijeg, Anđelko Mikulić, osvrnuo se na to da se ne smiju zanemarivati povijesne činjenice i da se iz povijesti treba učiti. Svaki dan trebamo biti spremni mijenjati dnevni red da bi u se u povijesnoj zbilji snašli i živjeli a sebe ne izgubili”, rekao je, između ostalog, Mikulić.

Naime, na današnji dan stanovnici Širokog Brijega i okolnih mjesta zaustavili su kolonu tenkova koja se iz Mostara kretala prema Kupresu na vojnu vježbu. Ti tenkovi kasnije će sudjelovati u bitkama na Kupres. Blokada je trajala tri dana, a o njoj je snimljen i dokumentarni film.

Video: 3 DANA / dokumentarni film 

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *