KAKO NA ŠPANJOLCE? Dalić pobjedom dobio mir, evo što sprema za novu veliku utakmicu

Hrvatska je nakon završetka prvog kruga na Euru okrenula svu pozornost pripremi za osminu finala protiv Španjolske, u ponedjeljak u 18 sati na stadionu Parken u Kopenhagenu. Ondje se očekuje veći broj hrvatskih navijača nego je bio slučaj u prvom krugu u Londonu i Glasgowu, što veseli Zlatka Dalića i njegove igrače, a veselje donosi i prava formula koju je Dalić pronašao u ključnoj utakmici prvog dijela natjecanja.

Hrvatski izbornik je od početka dao priliku Josipu Juranoviću na poziciji desnog beka, a u igri prema naprijed, od prve minute su u akciji bili Nikola Vlašić i Bruno Petković kao istureni napadač, piše Dnevno.hr.

Hrvatska je protiv Škotske pokazala puno, u drugom poluvremenu stigli su golovi Luke Modrića i Ivana Perišića koji su riješili utakmicu, a nakon takve predstave, novi nastup mogao bi proći bez puno promjena u sastavu.

Prinudna promjena

Dalić u osmini finala protiv Španjolske neće moći računati na Dejana Lovrena, koji mora pauzirati zbog žutih kartona. Očekuje se da će u obrani igrati Duje Ćaleta-Car, koji je bio u akciji u prvom kolu protiv Engleske, a potom se Lovren vratio nakon oporavka od ozljede koljena.

Kako donose Sportske novosti, u igri su i druge opcije u posljednjem redu Hrvatske.

Hoće li biti rotacija?

Dok traži zamjenu za Lovrena, Dalić bi mogao posegnuti za premještanjem Joška Gvardiola na poziciju stopera, s ulaskom Borne Barišića na mjesto lijevog beka od početka utakmice. Ćaleta-Car na stoperu, a Gvardiol kao lijevi bek ipak djeluju kao izgledniji odabir, ovisno o Gvardiolovoj spremnosti nakon što je protiv Škotske bio zamijenjen u drugom poluvremenu zbog pretrpljenog udarca u potkoljenicu.

Hrvatski izbornik razmišljat će i o poziciji desnog beka. Josip Juranović ima prednost nakon Škotske, ali moguć je i povratak iskusnijeg Šime Vrsaljka koji je igrao protiv Engleske i Češke.

Ispred hrvatske obrane, u sredini terena i napadu, ne bi trebalo biti promjena u sastavu koji bi protiv Španjolske mogao izgledati ovako:

Livaković – Juranović (Vrsaljko), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Petković, Perišić.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *