Održana ‘Hodnja mira’ od Humca do Međugorja

Na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja i uočnicu 40. obljetnice Gospinog ukazanja u Međugorje je sa Humca stigla tradicionalna Hodnja mira.

Hodočašće je započelo jutros ispred samostana sv. Ante na Humcu odakle su se hodočasnici, moleći krunicu, pjevajući i zahvaljujući Gospi, pješice zaputili do međugorske crkve sv. Jakova.

Posebnost ovog hodočašća je da sudionici hodnje mole za mir, što je i glavni razlog pokretanja ovog hodočašća koje se održava neprestano od 1992. godine.

Župljani župe Međugorje sudionike Hodnje mira ispred svojih obiteljskih domova dočekali su sa osvježenjem, a po dolasku Hodnje mira pred crkvom sv. Jakova hodočasnici su se skrušeno poklonili i izrekli svoje molitve pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Molitveni hod od Humca do Međugorja 1992. godine pokrenuo je Nijemac Hubert Liebherr i od tada se svake godine održava na uočnicu Gospinog ukazanja.

U Hodnji mira sudjelovalo je mnoštvo vjernika, a mnoštvo vjernika također će danas hodočastiti u Međugorje i iz Čitluka, odakle će u 16 sati krenuti hodočasnici na hodočašću kojim završava devetnica koju su povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja organizirali Župa Krista Kralja – Čitluk i udruga Zavjet Gospi, navodi Citluk.ba.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *