(VIDEO)UGOVOR POTPISAN: 1 KM za RTV HB ide uz račun od struje

Gostujući u središnjem dnevniku ove kuće, povodom proslave dvije godine od početka rada, Karačić je istaknula kako ne bi trebali biti u ”prazničnom raspoloženju, obzirom da u su ovo vrijeme rada već trebali preći iz eksperimentalne faze…”, objavio je Bljesak.

”Nisu svi mediji na marginama, mi smo na izvjestan način na marginama zato što smo javni, a nismo dovoljno javni”, rekla je to Slavica Karačić, ravnateljica RTV Herceg-Bosne komentirajući stanje u kojem se ova kuća nalazi i problem financiranja medijskih kuća. Naime, gostujući u središnjem dnevniku ove kuće, povodom proslave dvije godine od početka rada, Karačić je istaknula kako ne bi trebali biti u ”prazničnom raspoloženju, obzirom da u su ovo vrijeme rada već trebali preći iz eksperimentalne faze u ono konkretnu fazu rada”.

”Mi smo javni po svom karakteru, jer su nam vlasnici javne ustanove, općine, gradovi, županije s hrvatskim predznakom. U tom kontekstu smo javni, u tom kontekstu smo javni i kod našeg regulatora koja nas u svojoj klasifikaciji tretira kao javne. No, nismo dovoljno javni da bi mogli živjeti od nazovimo primarnog izvora financiranja kako javne televizije žive, a to su RTV pristojbe ili slični parafiskalni nameti”, rekla je Karačić, prenosi Dnevni.ba.

Prije par dana potpisan je i ugovor s HZ HB Elektroprivredom čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za ovu kuću. Podsjetimo, to je ideja koju je lider HDZ-a BiH javno iznio na posljednjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora, a koja je izazvala pravu buru negodovanja u javnosti.

”To je jedna lijepa priča koju smo zamislili kako bi dali prigodu svim našim gledateljima za aktivno sudjelovanje u radu RTV Herceg-Bosne. Potpisali smo sporazum s ovim javnim poduzećem iz jedinstvenog razloga, a to je da bi oni mogli uz svoj račun staviti 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je dobrovoljni prilog koji će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun”, objasnila je direktorica ove kuće i dodala kako ne postoje sankcije za nekoga tko ne želi platiti 1 KM.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *