Koncert za pamćenje u organizaciji HKUD “Biloševica” na Dužicama

Bogatim programom HKUD “Biloševica” organizirala je koncert za pamćenje pod nazivom “Hercegovina u srcu”, a portalu Borak. info je velika čast što je bio dio ovog događaja koji je sjajno organizirao Mariofil Čolak Opel.


Video zapisi s koncerta na Facebook stranici Široki Brijeg FANS dostižu nevjerojatan broj pregleda što govori o kvaliteti koncerta i izvođača te organizaciji na najvišem nivou.

Marko i Jure iz Rasna su oduševili s nastupom, a njihov video možete pogledati OVDJE.

HKUD “Sveti Jeronim” Šujica su imali sjajan nastup koji možete pogledati OVDJE.

HKUD ‘Biloševica’ Rasno – Dužice nastup je dobio veliki broj pregled, a zašto je to možete pogledati na videu OVDJE.

Niti kiša, niti vjetrovi nisu mogli pokvariti ovo večer puno pjesama, kola, gange i gusala. Osjećala se prijateljska atmosfera na svakom koraku, a u pauzi zbog kiše za naš portal otpjevale su ŽVS “Ivančice” Kupres. Video možete pogledati OVDJE.

Domaćini su u večeri s prijateljima pokazali “Hercegovačko srce”, a u nastupima pjevačkih i plesnih skupina pokazalo se bogatstvo različitosti od nošnji do pjesama i plesa.
Hercegovinu su ponijeli u srcu svi oni koji su bili dio događaja od izvođača do gledatelja, a i naš portal je sve ovo pratio i snimao s velikim zadovoljstvom.

Jedan od brojnih videa pokazuje koliko su izvođači bili sretni što su bili dio ovog događaja. Video možete pogledati OVDJE.

Gradonačelnik Širokog Brijega gospodin Miro Kraljević na samom početku koncerta čestitao je HKDU “Biloševica” desetu obljetnicu uspješnog rada ovog Širokobriješkog društva te je pozdravio sve nazočne koji su stigli iz drugih krajeva. Gradonačelnik je obećao da će uvijek podržavao i da će u budućnosti Grad Široki Brijeg podržati ovakve događaje koji promiče hrvatske običaje u BiH.

Posebno je ponosan galerijom koju je izradila dugogodišnja članica HKDU “Biloševica” Karla Mikulić, a uz galeriju je prikazana bogata arhiva društva koja služe na ponos župa Rasno i Dužice.

HKD “Biloševica” posebno zahvaljuje “Viteškim Lolama” koji su ovaj događaj snimali i svim medijskim pokroviteljima ovog vrhunskog događaja za pamćenje.

Kolo je izvor hrvatskih običaja, a spektakularan video možete pogledati OVDJE.

Velike simpatije publike na Dužicama su pobrale ŽVS “Ivančice” Kupres, a njihov video možete pogledati OVDJE.

HKUD “Bečarac” Lepenica je pjevao popularnu pjesmu od Mate Bulića, a na videu možete pogledati kako je to izgledalo OVDJE

HKUD “Bećarac” Lepenica je izvelo više pjesama, a još jednu možete pogledati OVDJE.

Nastup IFD ” Paklarevo ” Travnik možete pogledati OVDJE.

Petar Strukar iz Viteza je bio glavna zcijezda večeri, a njegov video možete pogledati OVDJE.

Čovjek koji je zaslužan za ovaj doista veliki spektakl je Mariofil Čolak Opel.
A njegovu objavu na Facebook profilu prenosimo u cijelosti:

Poštovani..Iza nas jos jedna Manifestacija.Nit kise nit oluja .a nit vjetrovi nisu uspjeli pokvariti dugo pripreman dogadaj..u koji sam osobno ulozio puno.Ulozi prijatelje poslovne partnere kumove susjede ..svoje zdravlje i sebe dao na raspolaganje ..Samo ljubav prema nečem ovo moze sve iznjet na plećima Hvala roditeljima članova na podršci u svakom pogledu.Posebno hvala skupini nasih članova koje ja zovem Veteranima..onima koji od prije deset godina zajedničkim trudom radom su stvorili čvrste temelje ovog kuda..Svi kroz kud dodu i produ a oni su tu uvjek kad ih kud treba..Hvala vam za deset godina uspješnog rada ..Hvala Gradonačelniku naseg Širokog Brijega,Nas uspjeh bez vase potpore nebi bio ono sto je danas …od srca HVALA u ime uprave drustva moje osobno ime..Hvala nasim gospodarstvenicima na podršci ..Hvala timu Viteska Lola koji nas pjesmom uveo u veče druzenja na Duzicama te dolasku i snimkama koje ce uskoro ugledati svjetlo dana..Hvala medijskim promotorima Radio postaja Široki Brijeg,Radio Grude, Borak info,FANS Široki Brijeg, ABC Portal, Večernjem listu BiH.

Hvala našem Župniku na riječima ohrabrenja potpore ,te riječima upućenim nasim gostima ispred crkve Sv.Ivana na Duzicama. Hvala ljudima bez kojih ova veče ne bi bila upotpunjena.HKUD SV.JERNIM ŠUICA..ŽVS IVANČICE..IFD PAKLAREVO TRAVNIK,HKUD TOPALA VITEZ,KUD IZVOR ŽABLJAK USORA,HKUD BEĆARAC LEPENICA.NASIM SUSJEDIMA HKUD CRNAČ,MARKU I JURI.HVALA VITESKOJ LOLI PETRU STRUKARU…HVALA AITORICI IZLOŽBE NAŠOJ KARLI NA POVJESNOJ PRIČI JEDNOG MJESTA I JEDNOG DRUSTVA .GALERIJA IZRADENA LJUBAVLJU NA STO SAM OSOBNO PONOSAN..NAS ZAJDNIČKI RAD U DRUŠTVU SVIH ČLANOVA JE POSTA ISPRIČANA PRIČA..

Hvala i onima koje nisam spomenuo ..lip i srdačan pozdrav od OPELA SVIMA. DRAGI PRIJATELJI.AKO IH NEMAS OVO JE NEMOGUĆE RADIT .JOŠ JEDNOM OD SRCA VELIKI POZDRAV.

Na mladima svijet ostaje, pogledajte nastup mladih iz HKUD ‘Biloševica’ Rasno – Dužice OVDJE

Za kraj pogledajte kolo i gangu HKUD ‘Biloševica’ Rasno – Dužice OVDJE.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *