Preokret u slučaju nesreće u kojoj je poginula studentica, sudjelovao je i Audi

KRAJEM lipnja kod studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu poginula je 20-godišnja studentica.

Dok je prelazila zebru, na nju je motociklom, pretječući pritom automobile preko pune crte, naletio 21-godišnji mladić. Petra je preminula u vozilu hitne pomoći.

Mladić je motor vozio bez vozačke dozvole i kacige, a s njim je bio još jedan mladić, također bez kacige. Mladi vozač motocikla imotskih registarskih oznaka u nesreći je teško ozlijeđen te se nalazi u bolnici.

Policija je danas objavila nove detalje o ovoj teškoj nesreći. Sad su, naime, završili kriminalističko istraživanje pa im je poznato više informacija.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu'”, piše policija u biltenu.
 
“Naime, provedenim naknadnim izvidima utvrđena je sumnja da je 26. lipnja 2021. oko 00.40 sati bez položenog vozačkog ispita “A” kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 0,27 g/kg u organizmu, 21-godišnjak upravljao motociklom marke Honda imotskih registarskih oznaka, a kretao se južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 5, nije se kretao brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi ih propustio već je preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku koja dijeli dvije kolničke trake motociklom prešao na sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera pretječući osobne automobile marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 20-godišnjak i marke Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice približavajući se pješačkom prijelazu”, piše policija.
 
“U trenutku dok je motocikl pretjecao automobil marke Audi, osumnjičeni 20-godišnjak vozilom je prešao preko uzdužne neisprekidane crte na sjevernu kolničku traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, pretječući osobni automobil marke Volkswagen koji se približavao obilježenom pješačkom prijelazu te usporavao kretanje”, pišu.
 
“Tom prigodom, a dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, u nastavku pretjecanja i kretanja sjevernom kolničkom trakom, zbog osobnog automobila marke Audi osumnjičeni 21-godišnjak pomaknuo je motocikl bliže sjevernom rubu kolnika te prednjim dijelom motocikla naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza u smjeru sjevera”, piše policija.

“Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, motocikl je preko južne kolničke trake izletio van kolnika i naletio na rubni kamen. Nakon prometne nesreće osumnjičeni 20-godišnjak automobil je zaustavio nedaleko od mjesta događaja, pješice se vratio na mjesto nesreće da bi se nakon dolaska policije i hitne pomoći te zbrinjavanja ozlijeđenih samoinicijativno udaljio s mjesta događaja”, piše policija.
 
“Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula dok je 21-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, piše policija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *