Objavljena nova koronakarta EU, hrvatska obala i dalje narančasta

OBJAVLJENA je nova europska koronakarta.

Na karti koju objavljuje Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) ima značajnih promjena, ali kad je riječ o Hrvatskoj stanje je isto kao prošlog četvrtka – hrvatska obala je narančasta, a kontinentalna Hrvatska je i dalje u zelenom. 

Na karti je sada gotovo cijela Francuska, s izuzetkom dvije središnje pokrajine, narančasta, kao i otprilike četvrtina Italije. Narančasto je i više od polovice Grčke te većina Danske, ao i manji dijelovi Švedske i Finske. 

U cvenom su Portugal, nešto više od polovica Španjolske, Irska, Luksemburg, trećina Nizozemske, ostatak Grčke te djelić Danske. 

Tamnocrvenu boja koju označava najgoru epidemiološku situaciju ima ostatak Španjolske, ostatak Nizozemske te Cipar.

ECDC kartu ažurira svakog tjedna. Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotka testirane populacije. Najnovija karta objavljena je danas.

Riječ je o najvažnijoj karti za koronavirus u Europskoj uniji, a referentnom se smatra jer zemlje članice EU donose mjere i određuju uvjete za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na karti ECDC-a. 

Danas imamo 24 sata imamo 179 novih slučajeva na 3929 testiranja. Udio u broju testiranih je 4.56 posto. 35.9 je kumulativna stopa za dva tjedna na sto tisuća stanovnika

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 918. Među aktivnima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata.
 
Preminula je 1 osoba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *