Hajduk na Ljubičićev pogon došao do prednosti pred uzvrat!

Velika noć na Poljudu. Pred desetak tisuća glasnih navijača Hajduk je uspješno krenuo na europski put. Golovima mladog Ljubičića s 2:0 pao je kazahstanski Tobol…

nogi su se bojali i najavljivali jako dobrog suparnika u Tobolu, ali je Hajduk na Poljudu pokazao tko je gazda. Neki novi “Majstor s mora” odigrao je protiv Tobola autoritativno pred 11 tisuća glasnih gledatelja, dominirao je i na kraju slavio s 2:0 na krilima velike večeri mladog Marina Ljubičića.

Možda se Ljubičić ne bi ni našao u prvih 11 da nije bilo ozljede Biuka, ali Hajduk je dobio dva sjajna napadača jer Ljubičić i Jan Mlakar su u prve dvije službene utakmice sezone dali po dva pogotka.

Nije Hajduk u prvih 10-15 minuta zaveo onu dominaciju kakvu svi priželjkuju kad se igra pred Torcidom koja u početku nosi momčad. Imao je Hajduk posjed, ali se uglavnom tražio Ljubičić koji je pokušavao utrčavati iza dvostrukog bloka gostiju.

Tobol je stao dosta organizirano, a u napadu je dugim loptama tražio Tonija Silvu koji je nekako bio najaktivniji kod Tobola. Opasne duge lopte, prekidi i svijeće u šesnaesterac Hajduka zadavali su najviše problema, ali obrana Hajduka je sve čistila bez većih problema, piše Sportnet.hr.

S druge strane je dosta aktivan bio Ljubičić, a dobro je kombinirao sa Sahitijem. Baš iz te kombinacije pao je prvi gol. U 21. minuti upravo je Ljubičić ukrao loptu na 30-ak metara i pronašao je utrčalog Sahitija.

Krilni igrač je izašao sam na golmana, ali je for bio prevelik te se sjajno snašao. Vratio je loptu na natrčalog Ljubičića koji s desetak metara gađa nebranjenu mrežu za eksploziju desetak tisuća navijača na Poljudu.

Nakon gola je Tobol praktički nestao s terena, ništa nije prema naprijed stvorio, a Hajduk je pokazao klasu mnogim pokušajima. Natukao ih je do poluvremena osam, a izdvajamo šut Livaje s ruba 16 metara nakon okreta koji je ukrotio Mokin.

Nastavila se ta akcija pa su probali i Čolina i Lovrencsics, a bilježimo još pokoji pokušaj bijega vrlo dobrog Sahitija. No, pogodaka do poluvremena nije bilo iako je Hajduk djelovao jako dobro u dvadesetak minuta nakon gola.

Drugi gol pao je u najboljem trenutku, u ranoj fazi drugog dijela. Opet su Bijeli povukli tranziciju, desno je izbačen Lovrencsics koji opet pokazuje sjajan ubačaj. Na drugoj stativi je Ljubičić koji ima lak posao i gura kroz noge golmanu za drugi pogodak.

Do kraja se tako mladi napadač iskupio za promašaj protiv Lokomotive, a nakon toga Hajduk ipak staje malo mirnije natrag i čeka grešku Tobola. Gostujući trener ubacio je napadačke igrače i krenuo po gol, ali je Hajduk ovaj put sjajan bio u pritisku i oduzimanju lopte.

Što je Ljubičić radio kod prvog gola visoko, to su veznjaci radili oko centra i na 35 metara od Hajdukovog gola. Odmah po osvojenoj lopti išla je kontra, bili su tu svježi i razigrani Jairo i Diamantakos uz Livaju i Mlakara.

Zaigrali su Bijeli atraktivnije, kombinirali u tranziciji, igrali petom i bili jako direktni, ali pokušaji Jaira, Mlakara, Livaje i ostalih ipak nisu išli u gol. Tobol je zaveo dominaciju, ali jednostavno kraj discipliniranog Hajduka nije stvorio pravu priliku.

Ostalo je do kraja 2:0, a još više od rezultata i forme napadača Hajduk može veseliti jako dobra igra i kontrola susreta. Mnogi su se pribojavali Tobola, ali Hajduk je pokazao dominaciju i deklasirao je suparnika i to su sjajne vijesti pred uzvrat.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *