Deseta kulturno-zabavna manifestacija “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom

Nakon prošlogodišnje stanke uvjetovane pandemijom koronavirusa, u organizaciji širokobriješkog KUD-a Mokro u nedjelju, 25. srpnja bit će održana jubilarna 10. večer folklora “Na temeljima bazilike naše”.
Tradicionalno, kao i prethodnih godina, na prvu nedjelju po Ilindanu na temeljima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom ispod Matijevića kuća bit će služena sveta misa u 18 sati.

Upravo je sveto misno slavlje središnji događaj koji iz godine u godinu okuplja i sjedinjuje Mokrane svih generacija te njihove prijatelje na ovome svetom i povijesnom mjestu.

Kako je “pjesma dupla molitva”, i ovogodišnje sveto misno slavlje svojim glasovima uveličat će raspjevane mlade duše i članovi KUD-a Mokro.
Isto tako, članovi mokarskoga kulturno-umjetničkog društva osigurat će izravan prijenos svete mise na svojoj službenoj Facebook stranici za vjernike koji neće moći fizički nazočiti u Mokrom.

Nakon svete mise u 19 sati bit će upriličen prigodan kulturno-zabavni program.

U programu 10. večeri folklora “Na temeljima bazilike naše” sudjeluju: KUD Mokro, HKUD Crnač, HKUD Crnašnica, HKUD Biloševica, HKUD Rodoč, HKD Vrila, HKUD Jare, HKUD Goranci, HKUD Domanovići, HKUD Herceg Stjepan iz Blagaja na Buni te hrvatski guslari Josip Begić i Mario Knezović.

U zabavnom dijelu programa nastupit će bend Drago & Dejo i prijatelji.

Za sve posjetitelje osigurana je bogata tombola humanitarnog karaktera. Naime, cjelokupan prihod od tombole bit će doniran udruzi “Marijini obroci” iz Međugorja koja osigurava tople obroke za djecu u najsiromašnijim državama svijeta, priopćeno je.

Borak.info

8 thoughts on “Deseta kulturno-zabavna manifestacija “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom

  1. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.

    I have joined your feed and look forward to seeking more of your great post.
    Also, I have shared your website in my social networks!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *