NAPETO ISPRED ŠKOLE, IZBILA SVAĐA S POLICIJOM! Stigao vjeroučitelj: ‘Podižem kaznenu prijavu protiv ravnatelja OŠ Krapinske Toplice’

Napetosti ispred Osnovne Škore u Krapinskim Toplicama traju već tri dana. Ni jutros nije bilo drugačije s obzirom da učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama ponovno nije pušten u školu.

Svađali se s policijom

Zbog toga su roditelji sjeli ispred škole i učili zajedno sa sinom. Njih je pratilo nekoliko prosvjednika, a pred školu je nezadovoljstvo mjerama došao iskazati i vjeroučitelj Ivan Pokupec.

Prethodno tomu, roditelji prosvjednici svađali su se i prepirali sa policijom koja ih je došla upozoriti da su prosvjedi oko škole i u vrijeme nastave zabranjeni zakonom. Povukli su se nakon što ih je policija pokušala legitimirati.

U školu je stigla i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, prenosi Dnevno.hr.

Došao vjeroučitelj Ivan Pokupec

Na mjestu događaja bio je i župan Željko Kolar kojeg su Pokupec i njegov pratitelj pitali zašto on ne nosi masku. Htjeli su razgovarati s Kolarom, ali on je to odbio. Ivan Pokupec je inače vjeroučitelj i bivši živozidaš. Muškarac koji prati i snima Pokupeca nosi papir s fotografijom djece s maskama i natpisom: “Kunete se da su vam sve na svijetu, a prve ste ih prodali”.

Pokupec smatra kako je je škola i situacija ispolitizirana od strane ravnatelja. Poručio je kako je ravnatelj vjerojatno dobio nalog da mora iznistirati te da je cijeli slučaj napuhan s njegove strane. Osim toga, Pokupec smatra da ravnatelj krši zakon zbog čega želi podnijeti kaznenu prijavu.

Kada je krenuo s kaznenom prijavom prema školi zaustavio ga je policajac i zatražio njegovu osobnu iskaznicu što je Pokupec i učinio.

“Situacija nije ugodna”

“Situacija nije nimalo ugodna”, rekao je za N1 ravnatelj škole Samson Štibohar.

“Situacija svakako nije ugodna ni za mene, s obzirom na silnu količinu uvreda koje sam primio. Štitim sve učenike”, dodaje.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *