U Širokom Brijegu završen veliki veteranski teniski turnir “+35” i “-35” na kojem je igralo točno 100 tenisača: Pehari Andreju Bajiću i Igoru Musi

U organizaciji Teniskog centra Njivice i Teniskog kluba Široki Brijeg od 16. kolovoza do 9. rujna u TC Njivice igrao se veliki veteranski turnir pod imenom “12. Leda open 2000/2021! Igralo se u dvije kategorije “+ 35” i “-35”. U kategoriji “+35” nastupila su 32 tenisača, u kategoriji “-35” njih čak 68, što znači da ih je ukupno nastupilo točno 100. Po završetku turnira, najbolje plasirani tenisači nagrađeni su prigodnim peharima i robnim nagradama sponzora turnira. Nakon toga uslijedio je vatromet, te bogata večera za sve tenisače, sponzore, članove kluba i brojne goste:

-Zadaća i želja su nam bili da turnir prođe u sportskom tonu, da pobjeđuju bolji, da ne bude nikakvih problema, da se svi skupa zabavljamo, zajedno zapjevamo, roštiljamo, popijemo koje hladno piće i radujemo dobrom tenisu. Eto, sve je i bilo tako, kaže Marko Naletilić u ime obitelji Naletilić na čijem se terenu svake večeri igrao turnir u kasnim večernjim terminima:

-Nekoliko večeri padala je kiša, to je bio jedini problem, ali ipak smo turnir završili po planu. Pravilo je kod nas da igrači sami sebi sude, ali to nije izazvalo nikakve probleme, kaže Marko Naletilić i dodaje:

-Uz domaće tenisače, na turniru su sudjelovali Mostarci, Gruđani, Čapljinci, Čitlučani, Imoćani, Vrgorčani, Makarani, Zagrepčani…Pobjednik u kategoriji “-35” je Andrej Bajić iz Brista kod Makarske. On je u finalu svladao Širokobriježanina Ivana Čolaka Ciku čestog pobjednika ovog i brojnih drugih turnira (7:6, 6:3). U polufinalu Čolak je pobijedio Marka Naletilića (6:2, 6:1), dok je Bajić bio bolji od Igora Muse (6:3, 6:4), koji je također često pobjeđivao na turniru u Njivicama:

-Zadovoljan sam, iako ovaj put nisam pobijedio. No, i polufinale je uspjeh. Ovdje je kao i uvijek sve bilo na visokoj razini: dobar tenis, sportsko ponašanje druženje…rekao nam je Igor Musa, jedan od najboljih veterana u Hercegovini.

I u konkurenciji “+ 35” našao se Musa. No, pehar pobjednika pripao je Mostarcu Igoru Musi, koji je u finalu svladao Šetku (6:0, 6:1). U polufinalu je Imoćanin Jure Lešina predao meč Šetki bez borbe, dok je Ivan Čolak Cika predao meč Musi zbog ozljede lože, kod stanja 6:4, 2:0 za Musu.

-TK Široki Brijeg slavi 25 godina djelovanja. Imamo dobre odnose s puno klubova, uz ostale s TK Vinkovci. Evo, ujutro putujemo tamo. Nas će nekoliko u sklopu manifestacije Vinkovačke jeseni igrati na prigodnom teniskom turniru, rekao nam je Jadranko Čerkez Kulje, predsjednik TK Široki Brijeg.

Autor: Marko Knezović/Večernji list BiH

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *