HODOČASNICI IZ SALVADORA I KOLUMBIJE: NA SVIJETU NE POSTOJI MJESTO LJEPŠE OD MEĐUGORJA

Kraj je rujna, ali brojni hodočasnici i dalje sa svih strana svijeta dolaze u Međugorje. Ovih dana su tako u Međugorju hodočasnici iz Austrije, Italije, Njemačke, Ukrajine, SAD-a, Francuske, Češke, Belgije, Poljske, Irske, Engleske, Kanade, Salvadora, Kolumbije, Španjolske, Hrvatske…

Šetajući pokraj vanjskog oltara crkve sv. Jakova čuli smo mnoge iskrene molitve i poznate marijanske pjesme brojnih hodočasnika. Tako smo među njima susreli i grupu od 24 hodočasnika koji su došli iz različitih zemalja španjolskog govornog područja, ali su okupljeni u jednu zajedničku skupinu. U Međugorju će ostati tjedan dana, posjetit će brojna molitvena mjesta, a neki od njih su i podijelili s nama svoje iskustvo Međugorja, piše Radio Mir Međugorje.

“Prvi put sam došao u Međugorje 2012. godine. Međugorje je promijenilo život meni i mojoj obitelji. Za mene biti u Međugorju je isto kao biti kući, jer osjećam se kao doma. Poslije jednog života kojega sam vodio daleko od Boga, kad sam upoznao Međugorje bilo mi je kao vratiti se kući. Međugorje u cijelom svijetu još uvijek izaziva i izazivat će mnoge polemike, jer je svjetlo u tami nemira”, kazao nam je Salavadorac Leo Rivas, koji živi u Švedskoj, u Međugorje je došao sa suprugom.

“I ja kad sam u Međugorju osjećam se kao kući. Međugorje je za mene kao moja majka, jer moja majka živi u El Salvadoru, nije fizički uz mene. Za mene je Međugorje izljev Duha Svetoga na cijeli svijet i Božja ljubav prema nama”, priča nam njegova supruga Elena. S njima u skupini u Međugorje je došla i Uchi Carbonell, Kolumbijka koja živi u Miamiju.

“Međugorje je za mene komadić neba na zemlji. Prisustvo neba na zemlji. Ovdje se Gospa ukazuje svaki dan, tako da mislim da ne postoji mjesto koje je ljepše od Međugorja. Nijedna znamenitost, nijedan spomenik se ne može usporediti s Međugorjem. Prvi put sam u Međugorje došla prije dvije godine s ovim anđelima, Leom i Elenom. Time sam htjela odati počast svojoj majci koja je na nebu, a sada želim to ponavljati svake godine, dolaziti u Međugorje, kao uspomenu na nju. Pozivam sve ljude da dođu u Međugorje, mlade i stare. Jer se ovdje stvarno živi iskustvo neba. Pozivam sve ljude da dođu ovdje, da upoznaju ovdje ljubav Božju koja je uprisutnjuje ovdje na ovom komadiću zemlje. Ne znam zašto ljudi još više ne dolaze ovdje”, na kraju se začudila Uchi s velikim osmijehom na licu.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.