RODITELJI PREMINULOG DJEČAKA ČLANOVI KULTA? Liječnici tvrde da još nisu vidjeli ovakav slučaj, već su izgubili jedno dijete

Pulski su policajci objavili kako su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju nad dvoje osoba za koje se sumnja da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Riječ je o 45-godišnjoj hrvatskoj državljanki i 42-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Kako su priopćili iz policije, 29. rujna su zaprimili dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete.

Roditelji članovi kulta

Roditelji su privedeni pritvorskom nadzorniku i čekaju ispitivanje u Županijskom državnom odvjetništvu. Majka je dovedena na ispitivanje 10-ak minuta prije 17 sati, a nakon nje ispitat će i oca.

Kako javlja Jutarnji list, roditelji dječaka su članovi sekte Hare Krišna i već im je umrlo jedno dijete koje se utopilo na području Križevačko – koprivničke županije. Radilo se o nesretnom slučaju zbog kojeg im Centar za socijalnu skrb oduzeo troje malodobne djece koji su sada na privremenoj skrbi.

Još se ne zna od čega je dječak preminuo, no pulska Hitna pomoć još nikad nije vidjela ovakav slučaj i bili su užasnuti satima. Kako se neslužbeno doznaje roditelji djeteta nisu pokazivali nikakav interes što se događa s njima, već su nad njim molili, piše Dnevno.hr.

Nisu ga vozili liječniku?

Hitna pomoć pozvana je u zadnji tren i dječaku nije bilo spasa. Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić Jutarnjem je potvrdila da je dijete reanimirano u kolima Hitne pomoći.

“Na tren se uspostavio puls, ali nažalost dijete ipak nismo uspjeli spasiti”, kazala je Hrstić.


Neslužbeno se doznaje kako je 15-godišnjak u posljednja tri mjeseca znatno oslabio, izgubio kilograme, no roditelji ga, neovisno o tome, nisu odveli k liječniku sve dok mu se stanje nije znatno pogoršalo.

“Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske”, stoji u priopćenju policije.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.