U Eritreji umro čovjek od 127 godina

MUŠKARAC iz Eritreje umro je u 127. godini života, a njegova se obitelj nada da će Natabay Tinsiew ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba koja je ikada živjela.

“Strpljenje, velikodušnost i radostan život, to je bila njegova tajna za tako dug život”, rekao je za BBC njegov unuk Zere Natabay.

Natabay je preminuo u ponedjeljak u svom selu Azefa koje se nalazi u klancu okruženom planinama i u kojem živi oko 300 stanovnika.

Možda i deset godina stariji?

Njegov je unuk rekao da crkveni zapisi, uključujući i njegov rodni list, pokazuju da je rođen 1894; kada je i kršten i prema čemu je u trenutku smrti imao 127 godina. No, njegova obitelj vjeruje da je zapravo rođen 1884. godine, ali je kršten 10 godina kasnije kada je u selo došao svećenik.

Seoski svećenik Mentay potvrdio je da zapisi pokazuju da je Natabay rođen 1894. godine. Dodao je kako je bio prisutan kada su seljani 2014. proslavili njegov 120. rođendan.

Prema Guinessovoj knjizi rekorda najstarija osoba na svijetu koja je ikada živjela bila je Francuskinja Jeanne Calment, koja je 1997. umrla u 122. godini života.

Natabay se oženio 1934., a njegova supruga je umrla 2019. u 99. godini. Bavio se stočarstvom; imao je mnogo goveda, koza i pčela.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.