Sa sinom su živjeli u zatvorenoj vjerskoj zajednici. Nitko nije znao što se događa

OTKRIVAJU se novi detalji oko uvjeta u kojima je 15-godišnji dječak, koji je u srijedu umro zbog zanemarivanja roditelja, živio.

Kako javlja Glas Istre, on je imao dijabetes i vjerojatno upalu pluća, a kako ga roditelji nisu vodili kod doktora i nisu ga adekvatno liječili, došlo je do pogoršanja te je u srijedu umro.

Glas Istre je jučer objavio da je mama pozvala Hitnu pomoć dok je on već bio klinički mrtav te da je kod njega bio šaman koji se zajedno s roditeljima molio za njega, piše INDEX.

Danas objavljuju nove detalje. Prema njihovim informacijama ekipa Hitne medicinske pomoći, podsjetimo, dječaka je pronašla u zapuštenom prostoru velebnog zdanja u Škatarima, u ulici Put od Fortica, gdje je zajedno s roditeljima i braćom i sestrama živio kao dio zatvorene, neformalne i neregistrirane vjerske zajednice pod vodstvom, kako navodi Glas Istre, samoprozvanog gurua Vlade Radeke.

Kontakata s vanjskim svijetom i susjedima nisu imali pa je malo tko u Škatarima uopće upućen u prilike, odnosno događaje u kući u kojoj žive i neke druge osobe s djecom.

Otac na Fejsu pisao protiv maski i 5G

Kako smo vidjeli, otac umrlog dječaka na Facebooku je objavio podršku prosvjedu protiv5g, u Rijeci prošle godine:

Kako nitko u školi nije primijetio da nešto nije u redu?

S obzirom na to da se zna da je dječak mjesecima bio lošeg zdravstvenog stanja što se vidjelo i na njegovom izgledu, nejasno je kako u školi nitko nije primijetio da nešto nije u redu. Dječak je oslabio i izgubio na težini.

Preminuli dječak je pohađao prvi razred pulske Gimnazije, na kojoj je jučer izvješena crna zastava. Ravnatelj gimnazije Nikola Vujačić nije želio komentirati slučaj.

Iz PU istarske kažu da ranije nije bilo postupanja u ovoj obitelji.

Liječnici su ga reanimirali, a nad njim se molio šaman

Podsjetimo, u srijedu je u pulskoj bolnici preminuo 15-godišnji dječak kojeg roditelji tri mjeseca nisu vodili u bolnicu unatoč njegovom narušenom zdravstvenom stanju.

Stanje mu se znatno pogoršalo 27. rujna, no roditelji su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć.

“Dijete je reanimirano u kolima hitne pomoći. Na tren se uspostavio puls ali, nažalost, dijete ipak nismo uspjeli spasiti”, rekla je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić za Glas Istre.

Majka je Hitnu pomoć pozvala kad je dijete prestalo disati. Reanimacija je započela već u njihovoj kući, a nastavljena je u bolnici. Hitna pomoć je pozvana kad je 15-godišnjak već bio klinički mrtav, piše Glas Istre u današnjem izdanju novina. Navode i da je tijekom reanimacije nad njim molio šaman.

Dijete je nakratko stabilizirano, ali stanje mu se opet pogoršalo i nakon nekoliko sati dječak je umro.

U kolovozu 2019. na jezeru Čingi-Lingi, u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji, utopio se njegov tada 11-godišnji brat. Radilo se o nesretnom slučaju.

Roditeljima prijeti do 15 godina zatvora

Danas se oglasio i DORH:

“Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 1. listopada 2021. provelo dokazne radnje prvog ispitivanja prvoosumnjičene 45-godišnje državljanke Republike Hrvatske i drugoosumnjičenog 42-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava iz članka 177. stavak 4. u svezi stavka 1. i 2. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da okrivljenici tijekom ljeta 2021. godine pa do 29. rujna 2021. u Puli, kao roditelji djeteta (2006.), svjesni da je dijete lošeg zdravstvenog stanja, nisu za njega tražili liječničku pomoć, olako držeći da neće nastupiti djetetova smrt. Prvookrivljenica je pozvala hitnu medicinsku pomoć 29. rujna 2021. koja je prevezla dijete u Opću bolnicu Pula, ali je dijete uslijed teškog zdravstvenog stanja i nepravovremenog liječenja preminulo.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola podnijelo je prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08).”

Roditeljima je određen jednomjesečni pritvor te im prijeti do 15 godina zatvora.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.