Taekwondo klub “Poskok” u Posušju proveo europski projekt

Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja je tjekom proteklih dana provodio projekt u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, koji se pod sloganom #BEACTIVE obilježava u cijeloj Europi, pa tako i u Bosni i Hercegovini, . Posuški taekwondo klub je jedan od sedam organizacija na prostoru Federacije BiH koje su dobile povjerenje od Europske komisije koja financira ovaj projekt, a među njima jedini taekwondo klub.

Projekt ovog kluba pod nazivom “Taekwondo trening za zdraviji život” osmišljen je za promociju treninga i buđenja svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću, te dobrobitima bavljenja olimpijskim taekwondo sportom. U projekt je bilo uključeno više od 30 osoba koje su organizirale, pripremale i provodilile ovaj projekt.

U njega se uključilo oko 1000 učesnika osnovnih škola u Posušju, Kočerinu i Rakitnu koji su imali priliku čuti o benefitima bavljenja sportom, vidijeti to kroz prezentaciju a onda i sami probati, što je i učinilo više od 300 sudionika kroz različite vježbe. Na čelu projekta je bio g. Petar Boban (mag.s.s.cin.) nosilac crnog pojasa 4. DAN u taekwondou, glavni trener posuškog kluba i trener seniorske taekwondo reprezentacije BiH, sa svojim pomoćnicima, suradnicima i asistentima.

Petar je ujedno bio voditelj programa te predavač okupljenim sudionicima projekta. Provedeni projekt je financirala Europska komisija u suradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH i Federanim ministarstvom kulture i sporta. Partneri klubu u provedbi projekta bili su Općina Posušje, OŠ Ivana Mažuranića Posušje, OŠ Ante Bruno Bušić Rakitno, OŠ Kočerin Široki Brijeg, Agencija Laguna, Markota d.o.o., Tiskara Olovka, Atelijer Jukić, Lewić Desing, Foto Video Nada, Taekwondo klub “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega te mnogobrojni mediji koji su prenosili vijesti tijekom provedbe projekta.

Prezentacije u Kočerinu posjetio je između ostalih i najbolji BiH olimpijac i taekwonoaš, europski prvak Nedžad Husić Nedžad je ambasador Europskog tjedna sporta ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta. Održano je ukupno šest prezentacija tjekom četiri dana. Dvije u Posušju, dvije u Kočerinu a posljednje dvije prezentacije održane su u OŠ Ante Bruno Bušić u Rakitnu.


Petar Boban, predsjednik i trener TKD POSKOK

-Ovaj projekt je bio velik i zahtjevan, obzirom da smo morali uz redovne obaveze, treninge i natjecanja sve pripremiti, a sama provedba prezentacija je trajala četiri dana na 3 lokacije. Prije godinu dana kada smo aplicirali nismo baš bili uvjereni da će izabrati baš naš projekt ali evo vjerujem nakon uspješno završenog, nama po prvi put ovakvog projekta, da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim i sličnim idejama. Nama je primarni cilj bio promocija sporta i tjelesne aktivnosti što je i smisao Europskog tjedna sporta. Naravno promovirali smo i naš klub, taekwondo  i Općinu Posušje. Kroz ovaj projekt smo osigurali sportsku opremu neophodnu za stavljanje u funkciju drugog dijela našeg Taekwondo doma pa se nadam da će i on tijekom sljedeće godine otvoriti svoja vrata za mnogobrojne zainteresirane sportaše, obzirom da su trenutno naši kapaciteti skoro popunjeni. Sve ovo bi bilo neizvedivo bez suradnje i pomoći svih gore navedenih aktera, ali najzaslužniji su svakako naši mladi sportaši koji su prezentirali treninge, naša tajnica kluba Kristina koja je i napisala projekt, klupski trener i fizioterapet Danijel, treneri Mihaela, Karlo i Martina  te roditelji koji su nam uvelike pomogli. Zahvaljujem se svima njima u ime kluba kao i svim djelatnicima škola koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, podržali ga svojim nazočnošću, te tako dali pravi primjer svojim učenicima. Nadam se da će u budućnosti biti još puno ovakvih projekata u našem Posušju i Hercegovini, kazao je Boban.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.