OSAM ZATVORENIKA UMRLO U ‘REMETINCU’! OVO JE STRAŠNO! Oglasio se i upravitelj zatvora

Upravitelj Zatvora u Zagrebu, Slaven Funda, u ponedjeljak je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o smrtnim slučajevima u zatvoru.

Naime, prije nekoliko dana preminuo je 45-godišnji istražni zatvorenik koji je tog dana bio u ambulanti u Zagrebu, a utvrđeno je da se nije radilo niti o nasilnoj smrti, a niti o smrti uzrokovanoj koronavirusom.

Kako je potvrdio Funda, uzrok smrti i dalje nije poznat.

Ovo je osma zabilježena smrt, a niti jednom nije potvrđeno da je uzrok bio nasilje ili covid. U jednom smrtnom slučaju utvrđen je propust medicinskog osoblja, piše Dnevno.hr.

“Smrt zatvorenika nešto što nas uvijek potrese. U zatvorski sustav ulaze različiti ljudi različitog zdravstvenog stanja. Zdravstvena skrb pruža se svim zatvorenicima i uvijek utvrđujemo postoji li odgovornost službenika”, rekao je Funda, a prenosi RTL. Trenutno je u Zatvoru je potvrđeno 23 slučaja zaraze na koronavirusom.

Podsjetimo, u Zatvoru u Zagrebu, poznatijem kao Remetinec, 1. svibnja ove godine preminuo je zatvorenik kojem je istražni zatvor određen rješenjem Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. On je tada bio već peti koji je u četiri i pol mjeseca umro u Remetincu, što je otvorilo brojna pitanja o uvjetima koji vladaju u tom zatvoru.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.