Prvi i trajni zavjeti u bratstvu Trećeg reda Kočerin

Franjevačka obitelj 3. listopada obilježava preminuće svetoga Franje, te se tako priprema za proslavu svetkovine svetoga Franje. U župi Kočerin je uz obred preminuća, u zajedništvu fratara, časnih sestara, trećara i framaša te cijele župne zajednice, proslavljeno i slavlje prvih i trajnih zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu.

Obred je započet procesijom sa svijećama u kojoj su sudjelovali framaši i svjetovni franjevci, a zatim smo imali obred preminuća koji nas je kroz poticajne tekstove potaknuo na promišljanje o svetom Franji, njegovu životu i svetoj smrti.Svetu misu predslavio je područni duhovni asistent FSR-a fra Ivan Landeka ml., a u koncelebraciji su bili župnik fra Mario Knezović i mjesni duhovni asistent fra Velimir Mandić. Misno slavlje pjevanjem su animirali framaši.Nakon propovijedi 4 sestre su s radošću zavjetovale živjeti Evanđelje sljedeći primjer svetoga Franje, a po Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda.

Dvije sestre, Dijana Radoš i Ivana Mikulić, zavjetovale su se na godinu dana, a dvije sestre, Josipa Ćuk i Marija Ćuk, dale su trajne zavjete, dakle kroz sve vrijeme svoga života. Zavjete su primili ministra Ana Banožić i duhovni asistent fra Velimir, a svjedoci su bile sestre Katarina Kvesić i Josipa Marušić.Nakon svete mise, kao franjevačka obitelj, svi smo se okupili u župnoj dvorani na tjelesnu okrjepu i druženje.

Piše: Josipa Vukoja/Župe Kočerin

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.