SRIĆA UZVARAĆA UDARAC MILANOVIĆU: ‘Gdje je predsjednik bio ’91.? Nosio sam majicu ‘Predsjednik s karakterom’, a sad me razočarao kao i svakog ljevičara’

Predsjednik RH Zoran Milanović je prije dva dana problematizirao nošenje maski kod cijepljenih osoba, tvrdeći da bi ih oni ne bi trebali nositi.

Na tu je izjavu reagirao pulmolog Saša Srića, koji je na svom Facebooku poručio da mu je “nevjerojatno je kako baš svatko želi preuzeti ulogu liječnika ili znanstvenika i pametovati o tome jesu li ili nisu potrebne covid-potvrde i jesu li maske ili nisu potrebne za necijepljene i je li odluka ustavna ili protuustavna”.

“Pa tako u nedostatku kreativnih ideja i stalno ponesen željom za pametovanjem na svim poljima, predsjednik Milanović opetovano glumi dežurnog liječnika i mislim da bi u tandemu s Laucem i Bakićem mogao pojačati aspekt pandemijskog realizma”, poručio je na Facebooku Srića, piše Dnevno.hr.

“Izmigoljio iz rupe”

Na odgovor Milanovića nije se dugo čekalo, a on je stigao danas iz Sinja.

“Tko je to? To je još jedna osoba kojoj je kriza pomogla da izmigolji iz rupe, ne znam tko je on, u Hrvatskoj ima nekoliko stotina pulmologa, nekoliko najboljih su otišli u Švedsku. Jedan državni doktor je rekao da se ne miješam u stanje struke. To nije struka, to je zdrav razum”, rekao je Milanović.

“Neki ljudi će se morati vratiti u anonimnost svojih dosadnih i bezveznih života, ako žele pozornost, neka idu na Facebook, nek’ se kandidiraju ili bave svojim poslom, a to je liječenje, a ne gostovanje na televiziji. Dokle god mediji budu davali taj prostor ljudima, neće biti dobro. U čije ime on govori? Sad m je poznato tko je. Razgovarao sam s nekim njegovim kolegama koji ga smatraju lupetalom”, rekao je Milanović.

“Di je bio predsjednik 91′”

No, naravno, nije stalo na tomu, nego je Srića odlučio poslati još jednu poruku predsjendiku.

“Što da vam kažem. Nisam u Taču jer eto neki rade. Za početak ću reći da sam u vrijeme dok se o virusu malo znalo i dok je bilo najteže spašavao ljudske živote na covid odjelu u KB Dubrava, dok se Milanović na nedopustivom mjestu u ‘Klubu’ družio s Kovačevićem. Ako je covid odjel rupa koju spominje predsjednik onda sam iz nje i izmigoljio”, rekao je Srića za 24 sata.

“Nedopustivo je da predsjednik nekoga proziva lupetalom, no kako se obraća i komunicira s drugima to se od njega i očekuje. Radio sam za njegovu kampanju, nosio majicu “predsjednik s karakterom”, a do sada je razočarao svakog iskrenog ljevičara,” dodao je Srića.

Rekao je kako se s predsjednikom poznaje i da se on “tako razgovara, kad mu kažete nešto što mu ne odgovara.”

“Da sam bio punoljetan ’91 bio bi u ratu kao što sam danas u ‘ratu’ s virusom, a gdje je ’91 bio predsjednik?”, zapitao se na kraju Srića.

Borak.info