NK Široki Brijeg: Darko Škobić i Ivan Barać novi kondicijski treneri

Dvadesettrogodišnji magistri kineziologije Darko Škobić i Ivan Barać novi su kondicijski treneri u NK Široki Brijeg.

Ovi mladi stručnjaci iza sebe imaju vrijedno iskustvo vođenja skupnih i individualnih treninga za sportaše i rekreativce, a tijekom studija nagrađivani su Rektorovim i Dekanovim nagradama za najbolje studente i izniman uspjeh na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo, ali ujedno i odgovornost pridružiti se stručnom stožeru NK Široki Brijeg. Svjestan veličine i bogate tradicije kluba imam veliki motiv dati svoj doprinos. Nakon razgovora s upravom i stručnim stožerom odlučno sam prihvatio ulogu kondicijskog trenera prve momčadi, rekao je Darko Škobić, novi kondicijski trener i novi član stručnog stožera trenera Jure Ivankovića.

Škobić je prvi angažman imao u školi nogometa HŠK Zrinjski Mostar kao kondicijski trener, nakon čega prelazi u Sportsko-rehabilitacijski centar Korak u Mostaru, a onda i u NK GOŠK Gabela kao kondicijski trener njihove prve momčadi.

– Razdoblje koje je pred nama iskoristit ćemo, između ostaloga, za procjenu parametara kondicijske pripreme na temelju kojih ćemo planirati i programirati daljnji trenažni proces s ciljem unaprjeđenja performansi kako bi što spremniji dočekali nove izazove koji su pred nama, istaknuo je Škobić.

Cilj novoga kondicijskog trenera je ostvarivanje vizije koja se temelji na kreiranju sustava kondicijske pripreme prve momčadi u sinergiji sa školom nogometa NK Široki Brijeg u kojoj će raditi njegov kolega Ivan Barać.

– U samom startu zahvalio bih se ljudima u klubu na ukazanoj prilici. Prvi dojmovi su zaista sjajni. Stručni stožer i uprava su nam dali maksimalnu podršku i slobodu. Nadam se kako će u sljedećem razdoblju kvalitetan rad biti popraćen i dobrim rezultatima kluba, rekao je Barać.

Njegov fokus će biti usmjeren na rad s juniorima i kadetima. Međutim, usko ću surađivati s kolegom Škobićem u samom planiranju, programiranju i provedbi trenažnog procesu seniorske momčadi.

– Dugoročni cilj nam je razviti sustav kondicijske pripreme u školi nogometa koji će unaprijediti kvalitetu naših mladih igrača, tako da ćemo potencirati razvojne treninge motoričkih sposobnosti i energetskih sustava, a koje su preduvjet kvalitetne izvedbe na terenu. Pun želje i entuzijazma krećem u ovaj posao i nadam se kako ću sa kolegama iz škole nogometa ostvariti dobru suradnju, istaknuo je Barać.

– Uložit ću maksimalan napor kako bi u budućnosti odgojili kvalitetne igrače za našu seniorsku momčad, dodao je mladi stručnjak koji je već radio s mlađim uzrastima u školi nogometa HŠK Zrinjski Mostar. Angažmanom ovoga mladog i stručnog dvojca NK Široki Brijeg nastavlja pružati podršku talentiranim pojedincima iz ovoga podneblja i na takvim trasirati put u uspješnu budućnost kluba.

Borak.info