Omerinović jasno poručio u Bugojnu kako u BiH ‘nema hrvatskog jezika’

SDA je s 11 vijećnika od ukupno 25 s Koalicijom hrvatskih stranaka  HDZ BiH i HDZ 1990. koja ima dva vijećnika formirala većinu u Općinskom vijeću Bugojno, a za predsjedatelja je izabran Miroslav Zelić iz HDZ BiH. Vijećnici oporbenih stranaka ovakvo stanje nikada nisu prihvatili te na krajnje neprimjeren način pokušavaju blokirati rad Vijeća, ne poštujući ni Poslovnik o radu, ali ni kućni odgoj.

Psovke, uvrede i zvižduci su postali uobičajen način na koji oporbene stranke dolaze do riječi te isključivo svoje izjave plasiraju preko medija čiji su vlasnici članovi obitelji oporbenih stranaka, prije svega Naroda i pravde. O medijskoj nepristranosti suvišno je i govoriti, piše tamošnji Večernji list.

Vrijeđanje i psovke predsjedatelju Vijeća Zeliću, negiranje ustavnog prava na korištenje hrvatskog jezika, povišeni tonovi i stalno korištenje zviždaljke skandalozan su stil rada oporbenih vijećnika u Bugojno rijetko viđen čak i u BiH. Sjednice prate i predstavnici Misije OESS-a koji, iako i sami šokirani ponašanjem oporbenih vijećnika, nisu reagirali na njihove neprimjerene istupe i jezik mržnje kojim se koriste.

Na posljednjoj sjednici koja je održana u utorak glavnu riječ vodili su Đemal Bilanović, vijećnik Nezavisne liste koji je koristio zviždaljku,  Armin Čusto, vijećnik Naroda i pravde i Adnan Hozić, vijećnik SBB-a. Prije njih po uvredama i psovkama “proslavio se” Semedin  Omerinović, vijećnik Nezavisne liste koji je jasno poručio kako u BiH nema hrvatskog jezika te da oni koji ga govore trebaju ići u Hrvatsku, prenosi Direktno.hr.,

Borak.info