(VIDEO)HKK Široki: Jusup,Čolak i Vucić najavili novu sezonu

Danas je u prostorijama HKK Široki održana konferencija za medije uoči početka nove sezone gdje sportski ponos Hercegovine očekuju nastupi u ABA 2 Ligi i Prvenstvu BiH.

Prisutnim medijima su se obratili trener Danijel Jusup te igrači Mateo Čolak i Mate Vucić.Več u ponedjeljak kreće ABA 2 Liga. Prvi turnir je na Zlatiboru gdje našu momčad očekuju dvije utakmice, protiv KK Borca iz Banja Luke od 15:00h i protiv domaćina Zlatibora u srijedu od 21:00h.

Sve utakmice će biti u izravnom prijenosu na ArenaSport TV.

– Došlo je to vrijeme da se krene igrati za bodove. Krenuli smo 22.07. sa radom, gradili smo ekipu do prije neki dan i konačno za sad završili. Cijelo vrijeme smo trenirali, pripremali se. Odigrali smo pet prijateljskih utakmica, danas je šesta i nakon toga nam slijedi turnir na Zlatiboru. Ekipe su dobre, prva ekipa protiv koje igramo je Borac. To su ekipe čvrste, utrenirane, srpska škola košarke koja je prepoznatljiva. Sve te utakmice ja mislim da će biti izuzetno zahtjevne i ako mislimo izvući pozitivan rezultat moramo biti koncentrirani 100%. Mislim da smo mi spremni koliko su nam to okolnosti dozvoljavale. Neki su igrači prošli sve pripreme, neki su prošli dio, sad to sve skupa treba ukomponirati. Ja sam u principu zadovoljan i očekujem te utakmice sa jednom mirnoćom jer smo radili vrlo dobro i igrači su sve svoje zadaće obavljali izuzetno koncentrirano i odgovorno, rekao je trener Danijel Jusup.

Svoja očekivanja je iznio i Mateo Čolak, igrač kojem će ovo biti treća sezona u ABA 2 Ligi u dresu Širokog.

– Što se tiče ABA 2 Lige, to je jedna zahtjevna liga gdje sigurno treba fizički odgovoriti svakoj ekipi. Prvu utakmicu igramo s Borcem. Ja sam igrao protiv njih prije 7-8 mjeseci i mislim da sam koliko toliko upoznat sa njima, njihovim trenerom i njihovom strategijom. Mi ćemo ući fokusirani na svaku utakmicu, treniramo dobro i nemamo se čega bojati, poručio je Mateo Čolak.

Svojim dolaskom u najtrofejniji sportski kolektiv u BiH je zadovoljan i novi igrač Mate Vucić.

-Izuzetno sam zadovoljan, snašao sam se brzo. Ekipa je dobra, odlično smo se svi uklopili, dobri momci, dobri karakteri i imam osjećaj kao da sa nekima igram već ne znam koliko a upoznao sam ih praktično prije dva mjeseca. Stvarno sam zadovoljan što se tiče i kluba i uvjeta. Sustav igre u koji sam došao mi izuzetno odgovara i mislim da je sve napravljeno da bi svaki od nas uspio pokazati ono u čemu je najbolji u igri. Mislim da ćemo svi imati dobre sezone ako budemo fokusirani i ako nas zaobiđu ozljede i da ćemo napraviti pravi rezultat, kazao je Vucić.

Kako je i najavljeno, naša ekipa će večeras na Pecari od 18:00h protiv KK Leotara odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu. Dođite na Pecaru i pružite podršku našoj momčadi pred početak nove sezone, poručili su iz kluba.

Borak.info