“ZA LJUBAV U TROJE” Dodik spreman sam sjesti s Izetbegovićem i s Čovićem ali bez stranaca

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik iskazao je u nedjelju spremnost razgovarati s bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca. Prema njegovim riječima, netočna je tvrdnja čelnika SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak s njim.

“Prije dva dana je netko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije točno. Istina je da je u okviru veleposlanika EU-a zatraženo da Izetbegović posreduje i organizira sastanak mene, Izetbegovića i Čovića“, rekao je Dodik i dodao da pristaje na takav sastanak no samo pod uvjetom da mu ne prisustvuje nitko od stranaca.

Kako je naveo, vjerojatno je Izetbegović odbio taj sastanak.

“Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ne znam što je Izetbegoviću, iako ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima“, rekao je Dodik ponovivši da stranci nisu dobronamjerni prema Srbima i Republici Srpskoj, piše Dnevni.ba.

“Ponašaju se podsmješljivo i ignoriraju sve probleme na koje smo ukazivali u svezi Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika. Oni i dalje smatraju da trebaju upravljati nama. Ja to odbacujem i zato se nisam htio susresti ni s kim u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci“, obrazložio je Dodik uz opasku da on ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo kojeg od čelnika na razgovore o aktualnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Naime, Bakir Izetbegović je u jednom intervjuu kazao da ga je Dodik zvao da razgovaraju, ali da je on to odbio iz jednog razloga. “Dakle, samo on, Čović i ja. Odbio sam ga zato što bi on to pretvorio u pregovore, o povratku na izvorni Dayton, o razbijanju Oružanih snaga. O tim stvarima nećemo pregovarati, jer je to ispregovarano“, poručio je predsjednik SDA dodavši da da Dodik o problemu koji ima treba razgovarati s OHR-om, koji je nametnuo izmjene Kaznenog zakona BiH kojima se zabranjuje negiranje genocida i ratnih zločinaca. Naveo je i da se o bazičnim stvarima ne pregovara i da Dodik, ako ima neki prijedlog kako prevazići ovo što je zakuhao, to treba javno izložiti.

Borak.info