U Širokom Brijegu održana radionica na temu: Žene u poduzetništvu

U širokobriješkom hotelu “Park” u nedjelju je održana radionica na temu: “Žene u poduzetništvu” na kojoj je sudjelovalo značajan broj žena sa zajedničkom vizijom izgradnje pozitivnog poduzetničkog okruženja sa jednakim prilikama za oba spola.

⁃ Žensko poduzetništvo je prepoznato kao važan element gospodarskog rasta i učinkovita metoda postizanja demokratskog društva utemeljenog na osnaživanju žena i jednakosti spolova. Nužno je osigurati poslove za veći broj žena kako bi se izgradilo poduzetničko okruženje zasnovano na jednakim prilikama za oba spola. Žensko poduzetništvo ima moć transformacije gospodarstva i društva budući da stvara nova radna mjesta i nove sektore te donosi inovativnost, kreativnost i raznolikost. – poručila je Antonija Banožić, vijećnica u Gradskom vijeću Širokog Brijega i ujedno koordinatorica ovog projekta.

Radionica je održana uz podršku fondacije Pro budućnost i Instituta za razvoj mladih KULT. Ovo je jedna je ovo od tri radionice koje se održavaju na području Hercegovine.

Kako doznajemo ostvarena je i odlična suradnja na polju poljoprivrednog poduzetništva gdje su žene iz Širokog Brijega prije mjesec dana posjetile plastenike rajčica u Nevesinju koje uspješno sa svojim kolegicama vodi Aleksandra Kravić, predsjednica udruge “Hercegovka”, a današnja radionica je nastavak te suradnje i upućivanje žena na koji način, ako se odvaže u poljoprivredi ili drugim djelatnostima, mogu od svog hobija napraviti uspješne poslove.

Procedure otvaranja obrta i tvrtki ženama je predočila Žana Alpeza, mentorica u razvojnoj agenciji “Herag” na području strategija i planiranja tržišta. Na radionici je donijet zaključak da sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini trebaju mjerama i poticajima olakšati samozapošljavanje i poduzetništvo, s posebnim naglaskom na žene u poduzetništvu.

Borak.info