Čudesna golgeterska forma: Šimić najmlađi poslije samo četiri nastupa došao na pola puta do rekorda za koji je Ivanušecu trebalo čak 28

Hrvatski reprezentativac U-21 i napadač Red Bull Salzburga Roko Šimić vruć je kao vatra! Mladi vatreni zabio je hat-trick u prvom poluvremenu utakmice protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2023. i nastavio čudesnu formu u kojoj je u zadnje vrijeme.

Sin legende Milana Darija Šimića i nećak bivšeg dinamovca Josipa Šimića zabio je već pet komada u svom četvrtom nastupu za ovaj uzrast, bio je strijelac u zadnje dvije utakmice za mladu reprezentaciju i šest ukupno, a u tom razdoblju zabio je okruglih deset komada za klub i nacionalnu vrstu. Trpa ne prestaje…

Dok je Roko na terenu, golmani moraju po loptu u mrežu prosječno svakih 49 minuta prema stranici Football Wonderkids, a ova tri u utorak zabio je u razmaku od devete do 44. minute. Trebalo mu je dakle 35 minuta za hat-trick, no nije uspio skinuti rekordera ove reprezentacije Luku Ivanušeca, koji je svojedobno ubacio tri komada San Marinu za samo 33 minute.

Šimić najmlađi uspio je doduše doći na pola puta do Ivanušecovih rekordnih 10 golova za U-21 reprezentaciju, međutim on ima pet komada poslije samo četiri nastupa, a Luka je do svog učinka došao poslije čak 28 nastupa za ovaj uzrast, piše Gol.hr.

Njegova sjajna forma nije prošla nezapaženo kod velikog Real Madrida ni Milana u kojem njegov otac uživa status legende, iako je riječ o golovima u drugoj austrijskoj ligi i reprezentativnom uzrastu do 21 godine. Nije ju propustio nagraditi ni aktualni šef u klubu koji mu je nedavno dao novi ugovor i povišicu poslije samo četiri mjeseca u novoj “firmi“.

Borak.info