Dvije sestre istovremeno postale časne sestre

Ove dvije mlade žene odgovorile su na Božji poziv da se pridruže vjerskom životu.
Lourdes i Gloria Salgado su iz Ciempozuelosa u Španjolskoj (u blizini grada Madrida) najmađa su djeca od mnogobrojne obitelji (7 braće i sestara), piše Aleteia.

Ove mlade žene su otkrile svoj poziv na redovnički život, a tek nešto više od mjesec dana da su zajedno ušle u samostanski život. Iako i Lourdes i Gloria imaju vjerski poziv, nisu na istom redovničkom putu: Gloria – koja ima 18 godina – ušla je 8. rujna u novicijat Gospinog reda, dok će Lourdes početi kao postulant, u u dobi od 20 godina u samostanu Iesu Communio u La Aguileri u Burgosu.

Biskupija Getafe upravo je objavila vijest na svojoj web stranici , gdje dvije sestre svjedoče o onome što im se dogodilo u životu.

“Isus me je zvao od najranije dobi”

Lourdes objašnjava svoju odluku:

Sve se dogodilo u jedno ljeto, u tri mjeseca; nas dvije odlazimo od kuće s jedinom svrhom slijediti Isusa gdje god on bio. Kažem da se sve dogodilo u tri mjeseca, ali stvarno nije tako, ne u mom slučaju. Poziv je oduvijek bio u meni, a Isus me zvao od malih nogu, ali u životu ne ide uvijek sve onako kako očekujemo, pa sam otprilike na tri godine zaboravila i napustila svoj poziv i Isusa zbog svjetovnih stvari koje su me privlačile.

“Jednostavno biti s njim, razmišljati o njemu”

Ona nastavlja:

S vremenom me Isus nije prestao tražiti i bio mi je posvećen svaki dan u životu. Nakon ponovnog susreta s Isusom i ponovnog otkrivanja da me želi za sebe, ne mogu učiniti ništa drugo nego se predati kontemplativnom životu, zajedno s Isusom i sa svojim sestrama, koje su pozvane živjeti isto kao i ja: jednostavno biti s Njim , razmišljati o njemu, a zatim podijeliti s onima koji Ga ne poznaju “ono što smo vidjeli i čuli”.

“Želim živjeti uvijek predana Njemu”

Lourdes kaže: “Ne mogu reći ništa osim” hvala “. Beskrajno sam zahvalna Bogu i Njegovoj Crkvi. Ne zaslužujem ovaj život; samo po Njegovoj milosti mogu živjeti svoj vjerski poziv. Želim vječno živjeti služeći Mu. ”

Njezina sestra Gloria, koja je upravo završila srednju školu i postala punoljetna, objašnjava kako je tekao njen odnos s Isusom pi što ju motivira da postane redovnica. Ona izjavljuje da je “najbolji dio mog života pripada Isusa”.

Gloria: “Isus me tjerao da se zaljubim u njega”

8. rujna ušla sam u novicijat Reda kćeri Gospe Marije u Valdemoru. To je Red poučavanja časnih sestara koji ujedinjuje kontemplativni život s aktivnim životom, to jest služenjem Euharistijskom Isusui i prikazanje duša koje je došao spasiti. Ovdje sam završila svoje srednjoškolsko obrazovanje i u ovim sam časnim sestrama vidjela živog Isusa.

Kad mi pitaju da ispričam svoju priču o zvanju, iznenadim se  jer je to nešto vrlo jednostavno, a sviđa mi se što je ovako. To je nešto jednostavno, ali o sjajno u isto vrijeme. Isus je učinio da se moje srce jednostavno, malo po malo zaljubi u Njega. Vidjela sam kako Isus žeđa za mnom i kako ja žeđam za Njim. Moje srce nikada nije počivalo ni u čemu drugom osim u Njemu.

“Vidjela sam kako je Isus žedansvijeta”

Također sam vidjela koliko je svijet slomljen, koliko je ljudsko srce slomljeno bez Isusa, kako svijet žeđa za Isusom i kako Isus žeđa za svijetom. I ja dajem cijeli svoj život da utažim tu „žeđ“, dajem svoj život za duše, „kako bi imale Život“. Znam zašto živim.

I ne prestajem se čuditi koliko je Gospodin dobar: iznenađena sam da me svaki dan odabire, mene tako malenu. I ponekad se zapitam: “Kako smo došli ovdje?” i shvaćam da je sve učinio, da je On sve nosio …

Lourdes kaže: „Moja je obitelj bila vrlo važna u mom životu : moja majka, koja je zadovoljna životom koji započinjem, moja braća i sestre, moja župa i moja skupina mladih, oni s kojima sam dijelio svoju vjeru posljednjih godina, i škola u kojoj sam se školovala posljednjih 5 godina, škola časnih sestara u koju je upisana moja mlađa sestra. ” Gloria kaže da isto vrijedi i za njezin slučaj.

Gospa u njihovom pozivu

Gloria dodaje da odluka koju su donijeli da se potpuno predaju Gospodinu u vjerskom životu ne bi bila moguća bez Gospine pomoći, prenosi Medjugorje-info.

Djevica Marija je najlakši, najkraći i najbrži put do Isusa. Ona je ta koja me svaki dan dovodi Isusu; njoj dajem sve kako bi ona to mogla dati mome Gospodaru.

Gloria na konkretan način ponavlja Marijino “da” citirajući pokojnog glavnog tajnika UN-a Daga Hammarskjolda: “Mogu samo reći: ‘Za sve što je bilo, HVALA; za sve što će biti kažem, DA. ‘”

Borak.info