‘MUŠKARCE DRŽIM NIŽIM BIĆIMA!’ Vedrana Rudan iz Srbije otvorila paljbu: Vučić je žilav, a Milanović nesposobna ljenčina!

05.12.2019., Rijeka – U antikvarijatu ExLibris predstavljena je knjiga “Ples oko sunca” Vedrane Rudan. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan dala je intervjuu za Kurir.rs u kojem je između ostalog govorila o nasilju i muškarcima, a upitana je i o predsjedniku Milanoviću.

Muškarci niža bića

Na pitanje što natjera muškarca da fizički zlostavlja ženu, Rudan odgovara opisujući prirodu muškarca koju ona smatra nasilnom.

“To bih ja trebala pitati vas. Kakvi su muškarci najbolje se vidi u ratu. Svi siluju, doduše “u ime slobode i obrane zemlje”. To samo pokazuje da je potreba za silovanjem tipična muška potreba. Osjećaju je i “intelektualci” i “divljaci”. Muškarce definitivno držim nižim bićima. Iživljavaju se, u pravilu, nad slabijima od sebe. Ubijaju žene, djecu, siluju sestre. Moćni muškarci, oni koji su na vlasti ili pri vlasti, uvijek su na njihovoj strani jer su braća. O rijetkim iznimkama, naravno, sve najbolje”, rekla je Rudan.

Kazala je i da je smrt jedina adekvatna kazna za nasilnike.

“Vučić je žilav”

Govorila je i o Beogradu nakon što su je upitali o tome kako izgleda Srbija i kako vidi političku scenu u Srbiji.

“Beograd je za mene grad u kome žive moji najbolji prijatelji. Obožavam Beograd, njegove ulice, njegov ritam, ljude. Srbija izgleda onako kako zaslužuje ako govorimo o politici. Kad sam u Srbiji, stalno slušam da treba maknuti Vučića. Postoje izbori, maknite ga. Pitanje je samo tko će doći poslije njega i što taj koji ga misli zamijeniti nudi. S vremena na vrijeme slušam što “opozicionari” govore na vašim televizijama. Ne obećavaju ništa konkretno. Ja na srpskoj političkoj sceni ne vidim čovjeka za koga bih glasala kad bih bila kod vas i morala glasati. Ne bih glasala ni za Vučića. Ne idem na izbore jer sve političare držim gadovima. Isti su po namjerama, žele lovu i moć, razlikuju se samo po roku trajanja. Vučić je žilav. Tvrd orah. Oni kojima u Srbiji smeta morat će zgrabiti posebno veliki čekić. Ili potražiti pomoć sa strane”, rekla je Rudan, piše Dnevno.hr.

O Milanoviću

Novinari su podsjetili kako je svojedobno govorila loše o predsjedniku Zoranu Milanoviću. Ni ovaj put ga nije štedila, a upitana je čime ju je to Zoran Milanović iziritirao.

“Nisam baš sigurna da me on iritira. Iritiraju me oni koji su za njega glasali. On je bio predsjednik vlade, dobro smo ga upoznali. Nesposobna lijenčina. Kako je bilo uopće moguće da toliki građani glasaju za čovjeka koji je, dok je bio na vlasti, vrijeme provodio jedući, pijući i lupajući gluposti? Kao predsjednik nastavio je u istom ritmu, samo žešće. Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Svaki idući predsjednik, imali smo i predsjednicu, gori je od prethodnika. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim hrvatskim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun.”, objasnila je Rudan.

Borak.info