VIDEO Policijski pas Rocky na prvom zadatku nanjušio provalnike

Policijski pas Rocky na svom je prvom službenom zadatku nanjušio provalnički trojac koji je uhićen i osumnjičen za krađu iz skladišta i obiteljske kuće na širem području Garešnice.

Pomoć psa koji je nedavno na Policijskoj akademiji položio ispit za praćenje ljudskog traga zatražili su policajci iz Garešnice istražujući provalu u skladište u Malom Palijašu početkom listopada.

Iz skladišta mjesne trgovine ukradene su tada cigarete, prehrambeni artikli, proizvodi za higijenu i razni alat u vrijednosti oko 10000 kuna.

Prateći miris Rocky je dva kilometra od provaljenog skladišta reagirao kod dvorišta jedne obiteljske kuće, a što je, kako kažu u policiji, “ukazivalo na sumnju da su osobe koje se nalaze u kući mogući počinitelji kaznenog djela”.

Pretragom kuće pronađeni su “predmeti kaznenog djela”, a protiv osumnjičenih 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje slijedi kazna prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policijska uprava, piše HRT.

Dodaju da su utvrdili kako je trojac odgovoran i za raniju provalu u Velikom Pašijanu iz koje su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu vrijedne oko 1500 kuna.

– U ovom kriminalističkom istraživanju uvelike je pripomogao policijski pas Rocky koji je u službene redove policije došao prije 14 dana, a kojemu je uz svog vodiča ovo bio prvi radni i ponajprije uspješan ‘policijski zadatak, kažu u policiji.

Borak.info