Jedna osoba na sjeveru Kosova teško ranjena i životno je ugrožena, ozlijeđeno više desetaka Srba

Izvor: N1

Jedna muška osoba teško je ranjena na sjeveru Kosova, životno je ugrožena i u toku je operacija u bolnci u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za N1 dr. Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici. U pitanju je prostrijelna rana u predjelu leđa. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, rekao je da je ranjena osoba 36-godišnji Srećko Sofronijević, kao i da je tokom prijepodneva na sjeveru Kosova povrijeđeno više desetaka Srba.

Petković je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da se ljekari KBC Kosovska Mitrovica trenutno bore za život Sofronijevića.

“Ja sam se pred ulazak doktora u hiruršku salu, čuo sa direktorom bolnice koji mi je rekao da je ranjen u predjelu grudnog koša i da prvo što će sada pokušati da urade, jeste da mu izvade metak koji je zaglavljen u plućnom krilu”, naveo je Petković.

“To je dovelo divljaštvo Aljbina Kurtija, na desetine povrijeđenih Srba, upucan Srećko Sofronijević, i izazivanje haosa na sjeveru Kosova i Metohije”, kazao je direktor Kancelarije za KiM.

Podsjetimo, kosovska policija od jutros na sjeveru Kosova sprovodi, kako tvrdi, akciju protiv krijumčarenja robe.

Tom prilikom došlo je do sukoba građana sa specijalnim jedinicama kosovske policije.

Policija je bacala šok bombe i suzavac da rastjera građane, a u Mitrovici je zapaljeno najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.