Poziv na javnu raspravu o projektu brze ceste Mostar-Široki Brijeg-Grude-Granica RH

U srijedu 20. listopada s početkom u 11 sati u Kino dvorani u Grudama održat će se javna rasprava oko projekta izgradnje brze ceste Mostar-Široki Brijeg-Grude-Granica Republike Hrvatske na području Općine Grude.

Planirano je održavanje prezentacije zakonske osnove u postupku izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma) i prezentacija Studije o procjeni utjecaja na okoliš (predstavnik konzultant ECOPLAN d.o.o. Mostar) vezano uz navedeni projekt.

Sukladno navedenom Federalno ministarstvo okoliša i turizma obavještava i poziva zainteresirane stanovnike općine Grude i sve ostale zainteresirane subjekte na javnu raspravu. Projekt će implementirati JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, priopćeno je.

Podsjetimo kako je na brzu cestu Mostar – Široki Brijeg – Granica RH u ŽZH predviđena i gradnja šest spojnih mjesta u Sovićima nedaleko od granice sa RH te još spojevi Grude zapad, grude istok u općini Grude, zatim Podledinac, Polugrina i spoj u naselju Uzarići  na području Širokog Brijega.

Borak.info