(VIDEO)Raspudić o presudi za Fimi mediju: Ovo je politički vrlo težak udarac HDZ-u

Saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u Newsroomu na N1 te je, između ostalog, komentirao i presudu Vrhovnog suda i izbor za novog HRT-ovog ravnatelja.

Podsjetimo, Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

“Ovo je politički vrlo težak udarac HDZ-u, čak bih rekao da je današnji dan simbolički početak druge republike. Uzevši obzir što se dogodilo u SDP-u, kako su se raskolili i ovu današnju presudu HDZ-u, smatram da se sada konačno otvara polje za drugačiju političku igru”, kazao je Raspudić.

Što ako predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kaže da nema veze s tadašnjim događajima u HDZ-u?

“Itekako će sebi pripisivati simbolički kapital predsjednika Tuđmana i činjenice da je HDZ bio vodeća stranka u državi i formirao vlast kad je izborena neovisnost, a nikakve veze nemaju s onim što se dogodilo 10 ili 15 godina poslije toga. To je smiješno”, ističe Raspudić, prenosi Narod.hr.

Raspudić je komentirao i izbor predsjednika Vrhovnog suda, ističući da će Dobronić imati podršku Mosta.

“Kako je na kraju došlo do toga da će ga i vladajuća većina prihvatiti, ne znam. Pretpostavljam da se možda radilo o nekim europskim pritiscima na Plenkovića da ne može jedna tako važna institucija toliko dugo ostati upražnjena. politički gledano taj score sraza Plenkovića i Milanovića, u ovom slučaju je to Plenkovićev poraz”, kazao je i dodao:

“Oni su bez valjanih razloga odbijali kandidatkinju koju je već jednom predložio predsjednik, a i nekim je parakanalima isticao svoje kandidate, što je skandalozno. Nije predsjednik Vlade taj koji kandidate, Predsjednik predlaže, a Sabor odabire.”

Borak.info