BEROŠ JE VEČERAS GUTAO KNEDLE! Pokušao smiriti tenzije: Evo što je rekao prosvjednicima koji su mu divljali ispred kuće!

Večeras je ispred doma ministra Beroša organiziran prosvjed na kojeg je preko Facebooka pozvao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Napisao je kako se radi o kućnim posjetima stožerašima.

“Svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetit ćemo kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima”, napisao je Pokupec na Facebooku.

I doista, večeras su se okupili prosvjednici. Zvonili su na vrata ministra Beroša i vikali. Rastjerala ih je policija, a kasnije se javnosti obratio i ministar Beroš.

Beroš se obratio prosvjednicima

“Ni Ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš grupi roditelja koji su u četvrtak navečer došli pred njegov obiteljski dom prosvjedovati zbog, kako navode u svojim objavama na Facebook grupi, ograničenja posjeta svojoj bolesnoj djeci na 15 minuta, piše Dnevno.hr.

“Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest”, rekao je ministar zdravstva.

“To se ne rješava ispred domova članova Stožera”

“Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece”, istaknuo je Beroš.

Borak.info