DALIĆ OTVORIO DUŠU, EVO ŠTO KAŽE O SRBIJI! O tome se već priča, jedna stvar je posebno opasna

Nakon što je Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala sa Slovačkom u Osijeku, plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru dodatno se zakomplicirao.

O mogućim dodatnim kvalifikacijama pričao je izbornik Zlatko Dalić, a sve je posebno zanimalo što misli o susretu protiv Srbije i želi li izbjeći tu utakmicu.

Vatreni bi tako ponovno mogli završiti u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a tamo ih može dočekati strašno motivirana Srbija koju vodi Dragan Stojković Piksi. No, kako bi došlo do tog susreta, puno se stvari treba poklopiti.

‘Ne bih to volio!’

O mogućem susretu Hrvatske i Srbije progovorio je izbornik Zlatko Dalić u razgovoru sa srpskim Informerom:

“Prvo želim razmišljati o tome kako da izravno odemo na SP. Čeka nas utakmica s Maltom u gostima, pa s Rusijom kod kuće te bi se s dvije pobjede izravno plasirali u Katar. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i to im iskreno i želim. Nije nemoguće. Ako bi se pak našli u dodatnim kvalifikacijama, ne bih volio da igramo protiv Srbije”, rekao je Dalić pa dodao kako iznimno cijeni Dragana Stojkovića i momčad koju je složio.

“Da sad ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti i odnosa naših zemalja, uvijek bi bio prisutan naboj. Mi smo sportaši i zanima nas samo sportska strana, a samo nogometno gledano, bilo bi teško igrati protiv Srbije”, dodao je.

Hvalio Srbiju

Srbija za sada sjajno stoji u kvalifikacijama za SP 2022. godine, a baš kao i Vatreni, o svojoj sudbini mogli bi odlučivati u jednoj utakmici; onoj protiv Portugala, prenosi Dnevno.hr.

Dalić je o Srbiji imao samo riječi hvale:

“Imate odlične igrače koji igraju u sjajnim klubovima, puno ih je iz samog svjetskog vrha. Ne bi nam bilo lagano. Dodatne kvalifikacije su komplicirane, sve se odigrava u dvije utakmice i tu je veliki pritisak. Pratim Srbiju, gledao sam ih protiv Azerbajdžana, sviđa mi se kako izgledaju. Dominantni su u odnosu na suparnike i kvaliteta nije sporna. Sad je s Piksijem na čelu sve došlo na svoje. Vjerujem da nisam jedan od rijetkih koji bi voljeli izbjeći Srbiju”, zaključio je.

Borak.info