KSBIH: Još upitno u kojem sastavu starta prvenstvo

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek nije donio odluke o prošlosezonskom prvenstvu, a nova sezona u prvenstvu BiH treba početi sljedećeg vikenda.

Na potezu su oni koji odlučuju o tome hoće li Igokea, Borac i Spars ove sezone nastupati u prvenstvu. Oni pred sobom imaju ponuđenu kompromisnu odluku o plaćanju 3.000KM kazne, koja im otvara put za natjecanje.

 – Još uvijek nije donesena odluka. Čekamo da se Upravni odbor sastane, a to bi se trebalo uskoro desiti. Članovi UO su u kontaktu i čekamo da zakažu sastanak, kazao je glavni tajnik KSBiH Amer Čolan.

Bez obzira što se dogodi, prvenstvo starta 16. listopada.

 – Prvenstvo mora kalendarski krenuti ove subote. Klubovi koji su izbačeni iz natjecanja igraju ABA ligu i Ligu prvaka bez ovjere dokumentacije KSBiH, a prvenstvo BiH treba da stoji? Pitanje je zašto oni igraju sva natjecanja, a ne žele pustiti da se igra prvenstvo BiH? To nije u redu, ističe Čolan.

Samo je pitanje u kojem sastavu će natjecanje startati.

 – Nominacije termina za sve utakmice će biti objavljene sutra na stranici KSBiH. Ukoliko dođe do promjene sa tri kluba, onda će i oni biti dodani. Igokea bi bila oslobođena prvog dijela, nakon čega se sustav natjecanja odmah mora promijeniti jer se u tom slučaju igra Liga 6. Potom se moraju donijeti i odluke je li iz Lige 6 dolazi prvak ili se igra Final Four, kazao je Čolan, prenosi Dnevni.ba.

Borak.info