ODBILI IMENOVATI ULICE PO VUKOVARSKIM HEROJIMA: Razlozi su suludi. Pročitajte ih u odbijenici

“Odbor za imenovanja naselja, trgova i ulica” grada Velike Gorice odbio je prijedlog Vijeća Gradske četvrti “Miljenko Granić” da se dvije ulice nazovu po Mladenu Armstrongu Grofu i Tihomiru Tomašiću Tihici, dvojici vukovarskih heroja koji su iz Velike Gorice otišli braniti Vukovar i tamo poginuli.

Čini se kako Velika Gorica pruža čvrst otpor ovoj ideji jer prijedlog o imenovanju ulica po ovoj dvojici branitelja nije prvi put odbijen.

Isto se dogodilo i 2014. godine kada je, po pisanju portala Dugopolje koji prilaže i dokumente, “HDZ-ova većina glatko odbila ovaj prijedlog”. Dodaju i kako HDZ u Odboru za imenovanja ima tri od pet članova, te da je predsjednik odbora član Domovinskog Pokreta. Također napominju da su prijedlog podržali vijećnici SDP-a i GLAS-a, piše Dnevno.hr.

Već postoji ulica s tim prezimenom?!

Razlozi odbijanja imenovanja ulica po poginulim herojima Vukovara iz Velike Gorice u najmanju su ruku bizarni. Što se tiče objašnjenja u slučaju odbijanja imenovanja po Tihomiru Tomašiću, Odbor zaključuje kako to građanima može stvoriti probleme jer “već postoji ulica nazvana po Franji Tomašiću”, te bi ih isto prezime dovodilo do zabune.

Za odbijanje naziva ulice po Mladenu Armstrongu kažu da je riječ o “političkom prijedlogu obzirom da u Velikoj Gorici postoji ‘Ogranak Hrvatske stranke prava – Mladen Armstrong Grof’”.

Borak.info