Pijana žena (36) uhićena zbog nasilja prema mužu i urlanja na policajce

Vanja (36) je uhićena i deset dana je provela u zatvoru zbog nasilja prema suprugu u prisutnosti njihova malodobnog djeteta (3).

Sve se događalo u svibnju ove godine oko 16.30 sati u Zagrebu. Prema presudi, Vanja je u vidno alkoholiziranom stanju fizički nasrnula na supruga, s obje ruke ga mlatila po cijelom tijelu te mu vikala “idote, majmune”. Lakše je ozlijeđen. Kod muža je to izazvalo “osjećaj straha i uznemirenosti”.

Ratoborna supruga samo mjesec ranije već je bila pravomoćno kažnjavana zbog istovrsnog djela nasilja u obitelji u prisutnosti djeteta te joj je izrečena zabrana uznemiravanja muža. I to je, dakle, prekršila.

Ali, to nije bilo sve. Istog dana u stanu je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike pogrdnim riječima: “Šta hoćete majmuni, odjebite” i slično. Proglašena je krivom i osuđena na 12.750 kuna. No, od toga joj se oduzima 3000 kuna jer je deset dana bila u zatvoru, pa mora platiti 9750 kuna. Dobila je i tromjesečni izgon iz zajedničkog kućanstva.

Na sudu se Vanja branila riječima kako se već duže ne slaže sa suprugom jer “on malo želi, malo ne želi razvod i često me prijavljuje zbog nasilja u obitelji, zbog čega sam već više puta kažnjavana”.

“No, sad sam konačno našla posao kako bih se osamostalila. Točno je da mi je na sudu izrečena i zaštitna mjera zabrane približavanja, ali dogovor je s mužem da budem u stanu dok mjera ne istekne. Imam li problema s alkoholom? Nemam, ali uvijek se, eto, nekako tako poklopi”, ustvrdila je udana majka jednog djeteta.

SPUŠTENE TAJICE I GAĆICE

Suprug je podsjetio kako to nije prvi put da je počinila nasilje prema njemu i da ona doista ima problema s alkoholom jer je agresivna kad popije. Ostala je u stanu unatoč zabrani približavanja, kaže, a on je zbog toga išao spavati u garažu jer je bježao od nje kad je bila pijana.

Na sudu su svjedočili i policajci koji su tog dana došli na intervenciju na poziv uplašenog supruga.

“Posebno mi je ostala u sjećanju činjenica da se radi o mlađoj ženi koja je bila u tako groznom stanju jer smo je zatekli kako leži na balkonu, skinutih tajica i gaćica do koljena. Kad smo je dozvali k svijesti, tako se ružno ponašala da se njezin suprug s djetetom na kraju zatvorio u stan i nije joj se više htio odazivati.

Kad je malo došla k sebi, počela je urlikati, psujući mene i kolegu i čuo sam njezino dijete kako plače pa sam rekao kolegi da uđe u stan i obavi razgovor s njima i da zatvori balkonska vrata, a da ću ja ostati sa ženom vani”, ispričao je policajac.

Na koncu, presudom prekršajne sutkinje Vanji je naloženo i obvezno liječenje ovisnosti od alkoholizma u trajanju od godinu dana. Presuda je nepravomoćna i na nju se žena može žaliti, piše Danica.hr.

Borak.info