Sinovi Hercegovine ove nedjelje ispred crkve u Gornjem Gracu prezentiraju svoj treći album

Nedjelja, 17.10.2021. godine ispred crkve u Gornjem Gracu u Širokom Brijegu, glazbeni sastav Sinovi Hercegovine prezentirat će svoj treći album.

Početak je najavljen od 15 sati, a samu svečanost upotpunit će i broji glazbenici s naših područja poput Joze Vučića, Zdravka Čurića, Dream Team Baba, a tu je i naš domaći HKUD Vrila kao i gost iznenađenja.

Prije prezentacije trećeg albuma, razgovarali smo i s Ivanom Ćužom, frontmenom “Sinova Hercegove” koji nas je malo uveo u događaj koji pripremaju.

-3.album je pred nama. Je li vrijedilo čekati?

Svak se usavršava, pa tako i naš treći album, i ja mislim da je vrijedilo čekati jer smo više ulagali u njega i sigurno je kvalitetniji od ova prva dva, ali to će publika bolje procijeniti, a ja mislim da je vrijedilo!

-Ugledna glazbena imena s naših područja će Vam također na prezentaciji biti gosti poput Joze Vučića, Zdravka Čurića, Dream Team Babe, tu je i naš domaći HKUD Vrila kao i gost iznenađenja…

To su prije svega naši jako dobri prijatelji, kolege, suradnici a jako popularne osobe na našim prostorima ovdje, tako da mislim kako će sam program uz njih biti puno bogatiji, jer svi smo mi tog hercegovačkog etno duha, a svatko ima tu neku svoju “viziju” i mislim da će to biti skroz dobra ekipa za ovu prigodu.

-S obzirom na prošlogodišnju situaciju, polako se svi vraćamo u neku “normalu”. Je li ona utjecala kako na vas kao sastav i kakvi su vam planovi za naredne turneje, a ujedno i predstavljanje novog albuma i pjesama?

Pa, utjecalo je sigurno, ne samo na nas glazbenike, nego i na poslovne, pa i sve ljude. Nas je malo direktno “uštinula” za jednu turneju koju smo dobili u Australiji. Nažalost kad smo ugovorili koncerte, dobili sve papire, nismo mogli otputovati. A zabranjeno je i dan danas u Australiju putovati osim ako nisi prvi ili bliski rod nekoga tamo. Imali smo i propala je Hercegovačka večer u Berlinu. Nažalost avionske karte su kupljene za naših pet članova i još su tu na papiru, ali eto. Dobra vijest je da se ukidaju vize za Ameriku tako da smo tu isto imali planiranu turneju i nadamo se kako ćemo ju uskoro uspješno odraditi jer naš narod nas tamo željno iščekuje i jedva čekamo da im se pridružimo, kao i našima u Australiju i Njemačkoj kad dođe trenutak jer nije do nas.

-Za drugi put ćemo ostaviti duži intervju, sada nam preostaje pozvati sve na ovaj događaj i Vašu poruku što nas u nedjelju očekuje.

Jedva čekamo da prezentiramo javnosti nove pjesme, a na albumu će se naći i neke koje su već u međuvremenu javno objavljene na našoj stranici YouTube kanala zato što nisam mogao zbog aktualne situacije ostaviti našu publiku da ovoliko dugo čeka, a nisu izašle u prethodna dva nosača zvuka. Ovom prilikom ćemo i prezentirati najveći hit koji smo napravili, a to je s Ivanom Pavković iz Rakitna i pjesma “Hercegovci sa kamena mi smo” i mislim da je to “pun pogodak” i pjesma koja još nije javno nigdje objavljena i koja čeka svoju premijeru, a koja će biti ako Bog da, ove nedjelje ispred crkve u Gornjem Gracu na predstavljanju trećeg albuma.

Ovom prilikom pozivam sve da dođu i uveličaju ovaj naš događaj, sve ljude dobre volje, da se lijepo zabavimo i družimo. Ulaz je besplatan. Vjerujemo kako će i vrijeme lijepo nas poslužiti jer je na otvorenom prostoru i kako će to biti događaj za pamćenje. Biti će i za popiti i pojesti, a na nama je da vam osiguramo dobru zabavu.

Razgovarao: Mili Marušić / OTPOR.Media

Borak.info