HOROR U NOĆNIM KLUBOVIMA Djevojke prijavile policiji da ih je netko ubadao i drogirao, uhićena jedna osoba

Nekoliko žena u gradovima širom Engleske prijavilo je da su doživjele nesvjesticu nakon što su osjetile “grebanje” ili “ubadanje”, ili da su se sljedećeg dana probudile i otkrile ubodne rane na svojim tijelima, javlja Srbija Danas.

Studentske grupe u više od 40 gradova nakon toga su širom Velike Britanije organizirale bojkot noćnih klubova, pri čemu mnoge mlade žene kažu da strahuju da će biti drogirane i da se ne radi dovoljno na rješavanju pitanja “ubadanja”, što je izazvalo paniku jer je u dosadašnjim slučajevima bio običaj drogu potajno “ubacivati” u piće.

“Trenutno istražujemo izvještaje pojedinaca koji sumnjaju da im je nešto sipano u piće. U vezi s tim, mali broj žrtava rekao je da su možda osjetili grebanje ili kao da ih je neko udario”, rekla je policijska službenica za BBC.

“Ne vjerujemo da su to ciljani napadi. Oni se jasno razlikuju od bilo čega što smo ranije vidjeli, jer su žrtve otkrile fizički osjećaj ogrebotine ili uboda prije nego što su se osjećale loše. Ovo se suptilno razlikuje od osjećaja intoksikacije alkoholom, prema navodima žrtava”, rekla je.

Policija u Nottinghamshireu istražuje najmanje desetak prijava o mogućem ubadanju iglama, a najmanje jedan muškarac je uhapšen u vezi s tim.