UŽIVO Splitski moto klubovi se okupili na Lovrincu, uskoro kreće povorka do Sv. Frane: “Bukom motora protiv šutnje o slobodi”

Kako smo već najavili više splitskih moto klubova se uključilo u boru protiv novih korona mjera, piše Dalmacija Danas.

Na stranici MK Vuk Samotnjak, objavljeno je kako će danas u 20 sati moto klubovi Splita i okolice dati podršku prosvjedima protiv kršenja ljudskih sloboda i uvođenju obveznog cijepljenja te time ograničavanju osnovnih ljudskih prava za život i rad.

Okupljanje je u ovim trenutcima započelo na parkingu na groblju Lovrinac, a kroz 45 minuta započinje povorka cestom Domovinskog rata kroz Marjanski tunel do crkve Sv. Frane. Kako smo vidjeli, okupilo se više članova splitskih moto klubova, od Vuka samotnjaka, Fjake, Lokadura itd.

– Očekivao sam više ljudi, ali pristižu. Malo ćemo gasirati, napraviti đir. Tu su mi žena i dica – kazao nam je jedan prisutni motociklist.

Drugi nam je objasnio kako je došlo do organizacije.

– Dogovorili smo se svi zajedno. Samo je naša objava na fejsu bila prva. Motiv okupljanja je ograničavanje slobode i kontrola nas. S covid putovnicom mogu uvijek znati kada ulazimo u dućan. Zašto bi morali znati di smo? Počet će lagano s tim pa će udrit oštro. Tako rade već godinu i pol dana. Žele kasnije i cijepiti dicu. Krenuli su oštro i ako treba, krenut ćemo i mi oštro – rekao nam je motorist iz kluba Vuk Samotnjak te je nadodao da su oni “Zajedno u ratu i miru”.

Motoristi će se priključiti prosvjednicima na Pjaci, gdje će se zapaliti svijeće u znak protesta. Zatim će i prošetati kroz grad ponovno do Sv. Frane.

Borak.info