Marijana Mikulić o roditeljstvu: Grizem se jer sam odvojila vrijeme za sebe

Marijana Mikulić je na Instagramu s pratiteljima podijelila objavu u kojoj se osvrnula na izazove s kojima se susreće kao majka.

“Balansiranje između posla i obitelji, između troje djece i vječne grižnje savjesti da se nekom daješ više, a nekom manje. Pubertet jednog, posebne potrebe drugog, zapostavljeni srednji… Naravno, uvijek taj osjećaj da se ne dajem dovoljno, ni svakom pojedinačnom ni svima njima zajedno. Ako se grizem – grizem se jer sam odvojila pet minuta za sebe. 

A gdje sam tu ja? Uvijek sebi na zadnjem mjestu! Čemu učim djecu? Da je u redu sebe zapostavljati i biti posvećen samo drugima, nakupljati frustraciju jer nikada nemaš ni pet minuta mira. Ali kada shvatiš da pet minuta mira možeš dati jedino sama sebi, uzeti ih i nikom neće ništa faliti, svi će biti na dobitku! Sačuvati sebe, jer jedino tako se možeš i drugima dati. 

Lakše reći nego napraviti, ali pokušavam, trudim se. Ako ne zbog sebe, onda zbog onih do kojih mi je najviše stalo – da im budem primjer, a ne da pričam jedno, mislim drugo, radim treće. Uzmi vrijeme za sebe, bit ćeš bolja i drugima i sebi. Kamen po kamen – palača, kako zračiš, tako privlačiš, truć-trać. Uzmi vrijeme za sebe! Jer ti to zaslužuješ!” napisala je Marijana u objavi. 

Marijanini pratitelji su se u komentarima javili s porukama podrške, ali i pohvalili njezin fizički izgled. 

“Treba misliti na sebe da bi mogla paziti na druge”, “Svaka na mjestu, Mare, uvijek se divim kako iskreno, istinito i sirovo sročite grižnje savjesti mnogih mama… Skidam kapu…”, “Dajemo se i trošimo se… Punimo se kako znamo i ne žalimo jer neki nisu imali tu opciju”, “Tako je draga. Predivna!”, “Još samo da i u praksi primijenim…”, neki su od komentara, prenosi INDEX.

Borak.info