ODBIJA HRANU, UPLAKANA JE, SPOMINJE OBITELJ! Zatvorski život Gabriele Žalac: Gleda u jednom pravcu, to je sve za nju nova situacija

”U samici je, svako malo plače, jako je emotivna i potresena”, tim riječima naš sugovornik iz Remetinca opisuje stanje njihove nove stanarke, bivše HDZ-ove ministrice Gabriele Žalac.

”Ona je slomljena, nerado komuniciramo sa zatvorenicima, ali ona konstantno spominje svoju obitelj, supruga, djecu, vrlo je susretljiva, povučena u sebe, odbija hranu”, navodi naš sugovornik nadalje te kaže kao Žalac za sada ne može primati posjete, ali se čula sa suprugom i navodno kontaktirala s djecom.

”Ne zanima nju još ni šetnja, ništa, utučena je. Gleda u jednom pravcu, to je sve za nju nova situacija, a proces adaptacije bi mogao biti dug”, ističe naš sugovornik te napominje kako oni prema svima imaju isti tretman, piše Dnevno.hr.

”U posljednje vrijeme smo se nagledali raznih političara, ministara, poduzetnika, svi vam oni ovdje postaju obični, prizemni i normalni ljudi, vrlo brzo shvate gdje se nalaze, ali se s time teško pomire, konstantno se tu vrte odvjetnici, traže se sheme za izlazak”, nabraja nadalje naš sugovornik te tvrdi da su i zatvorskim cimerima uglavnom svi zatvorenici isti.

”Tu se oni svi jedni s drugima poistovjete”

”Tu se oni svi jedni s drugima poistovjete”, kaže naš sugovornik iz Remetinca te naglašava kako Žalac u pritvoru ne mora ositi masku.

”Masku nosi samo kada je se odvodi na ispitivanja, obroci se već dulje vrijeme ne konzumiraju u našoj blagavoni već u sobama, ima mogućnost dva puta tjedno kupovati u kantini, ima pravo na liječnički pregled, na šetnje, knjižnicu, ali ona za sada ništa ne spominje, niti se za išta zanima”, zaključuje naš sugovornik.

Borak.info