Banožić za Dnevnik Nove TV o novom skandalu u Hrvatskoj vojsci: “Postoje određeni zaključci da je riječ i o većoj količini”

Nakon što je u utorak Dnevnik Nove TV prvi izvijestio o novom skandalu s kokainom u Hrvatskoj vojsci, sve je komentirao ministar obrane Mario Banožić. Priznao je da ga brine što je u Hrvatskoj vojsci prisutna droga, tim više što ovo nije prvi takav slučaj.

“Dana je jasna uputa na nultu stopu tolerancije i da se rade kontinuirani pregledi ja sam siguran da ćemo ovu pojavu iskorijeniti, međutim počelo se postavljati pitanje da li je ona nastala jučer ili je to nešto što je bilo uvrijeđeno godinama u Hrvatskoj vojsci?”, izjavio je ministar obrane Mario Banožić komentirajući slučaj časnika pozitivnog na kokain. 

Podsjetimo, na izvanrednom testiranju pozitivan na kokain bio je pripadnik elitne postrojbe Zapovjedništva specijalnih snaga.

Banožić je dodao i da ga cijela situacija brine. 

”Naravno da brine čim imate pojavu bilo kakvog oblika ovisnosti u okruženju, naravno da ona nije zdrava i kao takva ne može biti dio Hrvatske vojske. Kao moralna poruka društvu i isto tako sam razvoj hrvatskih vojnikinja i vojnika u sustavu”, ističe Banožić.

”Postoje određeni zaključci temeljem istrage koju je napravila krim-vojna policija da je riječ i o većoj količini, kao što smo imali slučaj s marihuanom prošli tjedan, čini mi se da je bilo pet kila.

Upućuje na pojavu da nije bila samo za osobnu konzumaciju”, zaključio je Banožić.

Borak.info