DANIJELA MARTINOVIĆ: ‘MOJ NOVI POČETAK U PEDESETOJ‘

Splitska pjevačica prvi put otvoreno govori o svom emotivnom životu nakon prekida 26-godišnje veze s Petrom Grašom.

Ne može te mimoići trenutak koji je neizbježan – najnoviji je citat Danijele Martinović splitske pjevačice za koju je 26-godišnja veza s glazbenikom Petrom Grašom lijepa prošlost. Omiljena glazbenica prvi put otvoreno govori o svom emotivnom životu nakon prekida dugogodišnje veze s pjevačem, koliko joj u teškim trenucima pomaže duhovnost te gdje se vidi u budućnosti, piše Gloria.hr.

“Otkako se proljetos doznalo da su glazbeni par Danijela Martinović i Petar Grašo odlučili krenuti svatko svojim putem, ne prestaje zanimanje javnosti za to što je presudilo njihovoj dugogodišnjoj ljubavi. Zato mi je jako drago što je – nakon mjeseci medijske šutnje – splitska pjevačica upravo Gloriji poklonila povjerenje i dala veliki intervju o emocionalno zahtjevnoj godini. Neću vam previše otkrivati, pročitajte i prosudite sami. Možda se u nekim njezinim riječima pronađete, ponovno proživite vlastita sjećanja, bure, emocije…”, kazala je Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja.

S Danijelom Martinović upoznala sam se prije desetak godina, a iako sam imala priliku s njom surađivati nekoliko puta, snimanje editorijala za Gloriju bilo mi je najdraže dosad. Poklopilo se da je cijeli tim zračio pozitivnom energijom, a unatoč cjelodnevnom snimanju, na kraju smo bili toliko sretni rezultatom da umor nismo ni osjećali. Danijela kao topla, draga, vesela, a prije svega izuzetno profesionalna osoba bila mi je najveća motivacija da iz svake nove scene izvučem maksimum. Ne samo da mi je ovo bila najljepša suradnja s njom već mi je bilo i jedno od najdražih snimanja u karijeri.

Snježana Dragojević Harapin istražila je što je to obrazovanje budućnosti

Svojim inovativnim programom ‘Otvoreno sveučilište za otvoreni svijet’ prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija jasno je pokazala što u praksi znači obrazovanje budućnosti. Većinu zacrtanog već je realizirala, a u drugom mandatu riječka rektorica, prateći nove ideje i trendove u svijetu, osim u visoko, uvodi ih i u srednje te osnovnoškolsko obrazovanje. U razgovoru sa svestranom profesoricom filozofije koja uz zahtjevan posao pronađe vremena za sebe, svoju obitelj te prijatelje, shvatila sam da su za zadovoljstvo i uspjeh važni znanje, organiziranost, hrabrost te stalna znatiželja.

Mia Musulin iskusila je pravi američki Dan zahvalnosti

Najdraže epizode moje omiljene serije ‘Prijatelji’ oduvijek su mi bile one u kojima zajedno slave Dan zahvalnosti. U jednoj takvoj atmosferi mogla sam uživati u Američkom institutu u Zagrebu gdje mi je njegova predsjednica Alexandra Chioureas Posković nakon ugodnog razgovora servirala jelovnik Dana zahvalnosti – od punjene purice do njezinih neodoljivih peciva s cimetom. U pauzama od slasnih zalogaja ispričala mi je koliko strastveno radi američke specijalitete, ali i u kojim hrvatskim posebno uživa. Također mi je priznala kako je tek u Zagrebu, u koji se iz Kanade doselila prije tri godine, osjetila ritam života kakav joj odgovara.

Borak.info