Dinamo do boda protiv Genka, u Londonu se bori za nastavak u Europskoj ligi

Vrlo zanimljiv dvoboj u Maksimiru gdje je Dinamo ugostio Genk i remizirao 1:1. Ovaj remi znači da Dinamo ima osiguran nastavak natjecanja baremk u Konferencijskoj ligi, ali i dalje ima priliku osigurati i Europsku ligu…

Dvoboj između Dinama i Genka počeo je otprilike onako kako se i očekivalo. U početku su i jedni i drugi izgledali nešto opreznije i trebalo je 15-ak minuta za ozbiljnije prijetnje, piše Sportnet.

U 17. minuti sijevnuo je Bruno Petković koji je poslao sjajno dodavanje prema Luki Menalu, on ulazi u 16 metara, ali udarac nije bio dovoljno dobar da bi iznenadio belgijskog vratara.

Tu se igra nekako podigla, Genk je također pokušavao, no Dinamo je bio opasniji. U 27. minuti u 16 metara srušen je Petković, ali švedski sudac nije smatrao da je to prekršaj za kazneni udarac, a novi pokušaj Dinamo je imao u 31. minuti preko Oršića koji nije dobro zahvatio loptu i pucao je preko gola.

U 35. minuti Dinamo dolazi do vodstva. Theophile-Catherine fantastičnom dugačkom loptom izbacio je Menala koji je s Preciadom na leđima ušao u 16 metara, došao skroz do vratara i onda pokraj njega poslao loptu u mrežu.

Tri minute kasnije još jedna dubinska lopta, ovaj put prema Oršiću, no Preciado ga odlično blokira.

Iako je Dinamo bio bolji protivnik, na odmor se otišlo s 1:1. U zadnjim sekundama prvog dijela, nakon ubačaja iz kornera, lopta je došla do Ugba koji se okreće i silovito iz voleja iskosa od grede pogađa za 1:1.

U drugi dio Dinamo je ušao bolje, izgledao je agresivnije i otvorenije, ali teško se dolazilo do prilika.

Imao je Dinamo nekoliko prijetnji preko Ivanušeca, neuspješno, a najizglednija situacija za goste bila je kada je Ito pobjegao, ali Šutalo ga je dobro pratio te je Japanac pucao pokraj gola.

U zadnjih 20 minuta Genk je preuzeo inicijativu i prebacio igru na Dinamovu polovicu, no Modri su se dobro branili. U 82. minuti krenuli su dobro i prema naprijed, Špikić se našao u dobroj poziciji na 17 metara, ali pucao je preslabo.

U 86. minuti Livaković spašava Dinamo. Nakon Dinamovog kornera sijevnula je kontra gostiju, Paintsil je pucao, ali brani Livaković, pokušao je i Bongonda, no još jednom brani Dinamov vratar.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, ostalo je 1:1, Dinamo je tako osigurao proljeće u Europi.

Borak.info