Komšić povodom Dana državnosti: Ipak, nas je mnogo više u ovoj zemlji

Sarajevo, BiH 25. novembar 2021: Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na brdu Hum u Sarajevu podignuta zastava BiH. ( Samır Jordamovıc – Anadolu Agency )

Bosna i Hercegovina će biti sve dok u nju vjerujemo, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas na sarajevskom brdu Hum, povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“Nažalost, u Bosni i Hercegovini uvijek postoje neke tenzije. Činjenica je da su oni sada najjačeg intenziteta”, rekao je Komšić za Anadoliju.

On je Bosancima i Bosankama čestitao 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Ovo je veliki dan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj dan treba uvijek pamtiti i pamtiti po onome što je značio u cijelom ovom povijesnom kontinuitetu. Da nije bilo toga, vjerojatno ne bismo mogli biti samostalna država”, rekao je Komšić.

Dotaknuo se i tenzija u Bosni i Hercegovini i svega što ljude muči u sigurnosnom i stabilnom smislu.

“Mogu samo reći da nas povijest, i naše iskustvo, iskustvo naše generacije uči da će Bosna i Hercegovina biti dok u nju vjerujemo. A ipak nas je mnogo više u ovoj zemlji. Dakle, prebrodit ćemo ovu krizu i sve što se događa. Nažalost, gubit ćemo vrijeme i energiju. “Umjesto da se posvetimo drugim i pametnijim stvarima, moramo se nositi s ovom krizom koja je trenutno politička, a nadam se da će ostati samo politička”, naglasio je Komšić.

Podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne, jutros je počelo obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Borak.info